simona halep a câștigat procesul de la tas. suspendarea i-a fost redusă la 9 luni

Simona Halep (32 de ani) a aflat marți verdictul de la TAS, care i-a redus suspendarea de la 4 ani la doar 9 luni.

Tribunalul de Arbitraj  Sportiv a redus pedeapsa dictată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului pentru cazul de dopaj al Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni.

Deoarece perioada de suspendare a început să curgă de pe 7 octombrie 2022, românca poate juca din nou tenis, întrucât se consideră că perioada de 9 luni s-a consumat deja. TAS a stabilit că ea a fost contaminată și că există o minimă neglijență, pentru care a primit cele 9 luni de suspendare, în același timp stabilind că nu a ingerat voit o substanță interzisă.

Suspendarea ei ar fi trebuit să expire în iulie 2023, dar fostul lider mondial nu a mai jucat de un an și jumătate. Avocatul sportivei, Bogdan Stoica este cel care i-a dat vestea cea mare sportivei.

”Ideile sunt foarte simple, toți cei trei judecători au votat verdictul în unanimitate. Acuzațiile din pașaport biologic au ridicat suspiciuni, dar nivelul de înțelegere tehnică al acestui instrument este greu de pătruns. Scenariile de doping potențial pe care le-au creat cei de la ITIA sunt nerealiste. TAS a respins acuzația. În ceea ce privește dosarul Roxadustat, TAS a constatat că Simona a fost victima unui caz de contaminare. Simona nu a luat niciodată voit vreo substanța interzisă. TAS a stabilit că există un nivel minim de neglijență. După primele două probe, ne-am dus la ITIA și am propus să discutăm despre sancțiune. Ei nu au dorit acest lucru și au aplicat sancțiunea de patru ani. Tribunalul de la TAS a hotărât că e vorba de un caz simplu de contaminare!”, a declarat avocatul Bogdan Stoica la Digi Sport.

Primul turneu la care Simona Halep poate reveni este Miami Open (19-31 martie). Ea nu mai este în clasamentul WTA, ceea ce înseamnă că va fi nevoită să ceară un wildcard. Inițial, Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, substanță interzisă, iar ulterior cei de la ITIA au găsit nereguli și în pașaportul biologic al româncei.

Simona a petrecut ultimul Revelion la Sibiu și Ora de Sibiu a anunțat amănunte exclusive aici.

 

Ultima oră

Comentariul meu