parchetul sibiu explică întârzierile dosarelor rutiere. deficitul de personal, principalul motiv

În cadrul conferinței de presă de marți, de la Parchetul de lângă Tribunalul Sibiu, procurorul Nicolae Dancu a explicat de ce dosarele care privesc partea rutieră, cum ar fi și cele în cazul șoferilor prinși conducând sub influența alcoolului, întârzie să fie soluționate.

Principalul motiv care duce la întârzierea soluționării dosarelor pe partea rutieră este deficitul de personal. „Pe de-o parte probatoriul implică de multe ori și opiniile unor specialiști, respectiv medici legiști. Când aceste opinii ajung la dosar se dispune, se dispune efectuarea ordinii penale, se aduce la cunoștință drepturile și obligațiile persoanei, este apoi pusă în mișcarea acțiunea penală. Nu vă ascund că de multe ori au existat unele întârzieri și din gradul redus de ocupare a schemelor de personal atât la Poliție, cât și la Parchet”, a declarat procurorul Nicolae Dancu.

Dancu a dat exemplul Mediașul unde este un singur procuror. Acesta a declarat că și Sibiul se află într-o situație similară. „Gândiți-vă că la Mediaș a fost un singur procuror pe schema de personal. Dacă noi am cere toată zona de nord a județului să demonstreze maximă operativitate în privința dosarelor rutiere, dra el se ocupă și de furturi, tâlhării și infracțiuni e viol, este imposibil pentru el. La Sibiu sunt peste 6.000 de dosare noi înregistrate. Avem de a face cu o schemă de 13 procurori, 11 posturi ocupate. În această schemă sunt procurori care profesează exclusiv în sectorul judiciar. Ai un singur procuror care lucrează cu poliția rutieră. Acel singur procuror de multe ori nu reușește să soluționeze pentru că el nu soluționează doar conduceri fără alcool, fără permis sau de auto neînmatriculate. Are dosare privind accidente rutiere, dar și alte dosare”, a spus procurorul.

Reprezentantul Parchetului de lângă Tribunalul Sibiu își pune speranțele în colegii noi veniți. „Stocul ridicat de dosare este într-o continuă scădere. Anul acesta au fost soluționate cu aproape o mie de dosare mai mult decât anul anterior, la Parchetul Judecătoriei Sibiu. Eu am încredere în colegii noi veniți la acest Parchet că tinerețea lor și dorința de a se afirma îi va împinge spre rezultate notabile”, a concluzionat procurorul.

 

Ultima oră

Comentariul meu