FC Hermannstadt, șanse mici să ajungă în play-off. Trebuie să câștige cu CFR Cluj și depinde și de alte rezultate

FC Hermannstadt are nevoie de o mică minune vineri pentru a mai prinde locul 6 și a merge în play-off. 

Liga Profesionistă de Fotbal a programat toate jocurile din ultima etapă a sezonului regular care sunt decisive pentru play-off pentru vineri, de la ora 20.00. Toate cele cinci candidate la cele două locuri rămase pentru play-off vor juca în deplasare.

FC Hermannstadt are cel mai greu meci, cu CFR Cluj, însă nici în cazul unui succes nu depinde doar de ea, ci de multe alte condiții.  Sepsi mai are de jucat în penultima etapă, luni, de la ora 17:00, cu FC Voluntari, un meci pe care e obligată să-l câștige pentru a rămâne în calcule.

Farul și U Cluj pornesc cu prima șansă, având deja un avans minim față de urmăritoare și depinzând doar de ele. Astfel, FC Hermannstadt, UTA și Sepsi nu depind doar de propriile rezultate, însă continuă să spere la play-off în cazul unor rezultate favorabile.

Mai mult, Sibiul este dezavantajată de rezultatele directe cu UTA și trebuie să spere că nici arădenii nu vor câștiga. Sepsi poate veni si ea la 40 de puncte dacă câștigă luni cu Volutari și astfel egalează la puncte Sibiul. FC Hermannstadt și Sepsi au remizat în ambele jocuri directe, astfel că următorul criteriu va fi golaverajul general.

Esistă și varianta ca Farul, UTA, FC Hermannstadt și Sepsi termină sezonul regulat cu 43 de puncte, caz în care primele două echipe sunt avantajate de clasamentul în patru. Dacă U Cluj, UTA, FC Hermannstadt și Sepsi termină cu 41 de puncte, clujenii sunt cei avantajați.

FC Hermannstadt, șanse mici să ajungă în play-off. Trebuie să câștige cu CFR Cluj și depinde și de alte rezultate

Cum se califică FC Hermannstadt: 

– doar victoria o poate ajuta, însă nu depinde de doar de propriiul rezultat;

– pentru a spera la calificare, cel puțin una dintre U Cluj și Farul trebuie să se împiedice;

– în cazul în care una dintre Farul și U Cluj își câștigă meciul, FC Hermannstadt termină pe 6 doar dacă U Cluj face egal (sau Farul pierde), UTA pierde, iar Sepsi nu câștigă sau, dacă va învinge, va avea un golaveraj general mai slab (acum au +4, iar sibienii +6);

-în cazul în care și Farul, și U Cluj se încurcă, FC Hermanstadt merge în play-off doar dacă UTA pierde sau dacă Farul pierde și Sepsi nu câștigă.

Program candidate la play-off în ultima etapă: 

CFR Cluj – FC HERMANNSTADT

Dinamo București – UTA ARAD

Petrolul Ploiești – SEPSI SF. GHEORGHE

FC Voluntari – U CLUJ

FC Botoșani – FARUL CONSTANȚA

Ultima oră

Comentariul meu

Publică