incident grav la spitalul județean sibiu. un bărbat a murit după ce s-a aruncat pe geam dintr-un salon de la etajul 1
Sursa foto: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Un bărbat în vârstă de 86 de ani s-a aruncat în noaptea de 24 februarie, de pe geamul unui salon de la etajul 1, de la Spitalul Județean de Urgență Sibiu. Din păcate, bărbatul a decedat.

Un pacient al Spitalului Județean de Urgență din Sibiu s-a aruncat de la etaj în noaptea de 24 spre 25 februarie. Înainte ca pacientul să fi săritat pe geam, reprezentanții spitalului susțin că bărbatul era calm și cooperant.

„În noaptea de 24 spre 25 februarie 2024, un pacient in vârstă de 86 de ani s-a aruncat pe geamul unuia dintre saloanele Secției Medicală 1, in jurul orei 3:00. Înainte de producerea acestui eveniment, pacientul era calm, cooperant si nu si-a exprimat in niciun moment dorința de a pleca din spital.
La momentul producerii nefericitului eveniment, medicul de gardă a respectat procedura in astfel de situații, raportând evenimentul către autoritățile competente, acestea preluând cazul la fața locului.
Întrucât a fost un eveniment deosebit de sensibil pentru aparținători, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu nu a mediatizat din oficiu acest eveniment. De asemenea, având in vedere faptul ca nu e o secție cu risc nu se impunea securizarea geamurilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Sibiu, Cristina Bălău.

Polițiștii sibieni fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. „In data de 25.02.2024, ora 03:20, Poliția Municipiului Sibiu a fost sesizată telefonic de către medicul de gardă al Spitalului Clinic Judetean Sibiu, cu privire la faptul că la aceeași dată, în jurul orei 03:10, un pacient s-a aruncat voluntar de la etajul I al pavilionului unde functionează sectia Medicală I din cadrul Spitalului judetean Sibiu. Din păcate, pacientul a decedat. Polițiștii Biroului investigații Criminale au efectuat cercetarea la fața locului, în cauza fiind desfășurate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

 

Ultima oră

Comentariul meu