descoperiri arheologice în mediaș în timpul săpăturilor pentru canalizare. „vor contura pagini din istoria orașului” (foto)
În timpul lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelei de apă și canalizare din Mediaș, au fost descoperite urmele unei construcții din cărămidă. Astfel, s-au început demersurile pentru obținerea Autorizației de cercetare arheologică preventivă.
Muzeul de Istorie Casa Altemberger a anunțat pe pagina de facebook descoperirile din Mediaș. Muzeul Național Brukenthal desfășoară în baza unor autorizații emise de Ministerul Culturii, încă din luna noiembrie 2022, lucrările de supraveghere arheologica în localitatea Mediaș pentru obiectivul de investiții al Geiger România.”Reabilitare și extindere rețele cu apa și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodărie de apa în Municipiul Mediaș”. În cadrul acestora, la data de 16 februarie 2024, pe strada Petru Rareș din localitate au fost descoperite urmele unei construcții din cărămidă datorita cărora, doar în acest perimetru, lucrările de supraveghere arheologica au fost sistate și am început demersurile pentru obținerea Autorizației de cercetare arheologică preventivă”.
descoperiri arheologice în mediaș în timpul săpăturilor pentru canalizare. „vor contura pagini din istoria orașului” (foto) descoperiri arheologice în mediaș în timpul săpăturilor pentru canalizare. „vor contura pagini din istoria orașului” (foto)
Cercetările arheoloogice au început de săptămâna trecută, imediat după obținerea autorizației, urmând ca rezultatele să fie comunicate publicului. „Din data de 28 februarie, la o zi după obținerea autorizatiei mai sus mentionate am început cercetarea arheologica preventiva, care deja are rezultate promițătoare, ce vor contura pagini din istoria orașului. Cercetarea este supusă legislației privitoare la drepturile de autor. Colectivul de cercetare e compus din arheologi experți și specialiști ai Muzeul de Istorie Casa Altemberger, Muzeului Municipal Mediaș și ai Institutului de Cercetări Socio Umane din Sibiu. Vom reveni cu detalii la finalizarea cercetării arheologice”, se mai arată în postarea Muzeul de Istorie Casa Altemberger.
descoperiri arheologice în mediaș în timpul săpăturilor pentru canalizare. „vor contura pagini din istoria orașului” (foto)

Ultima oră

Comentariul meu