Raluca Turcan garantează că Noul Spital Județean al Sibiului va avea finanțare. „S-au fixat niște praguri maximale”

Președinta organizației județene PNL Sibiu, Raluca Turcan, a susținut în cadrul conferinței de vineri, că  în prezent există garanția că Noul Spital Județean va avea finanțare.

Președinta organizației județene PNL Sibiu a venit cu mai multe clarificări în ceea ce privește finanțarea Noului Spital din Sibiu, „cel mai matur proiect” din țară, așa cum îl numea în cadrul unei conferințe de presă de la începutul lunii februarie. În acest moment, Raluca Turcan a declarat că există garanția că realizarea unui spital nou în Sibiu va avea finanțare.

„Realizarea unui nou spital județean a fost și este o preocupare a oamenilor, dar și un subiect de presă foarte amplu dezbătut. A existat de mai multe ori întrebarea dacă se va mai face spital în Sibiu. În ședința de Guvern de miercuri am avut în primă lectură Ordonanța de Urgență pentru finanțarea investițiilor în infrastructura spitalicească, a fost o discuție în primă lectură și în urma unor dezbateri reale, există în momentul de față garanția că realizarea unui spital nou în Sibiu va avea finanțare”, a susținut Raluca Turcan în cadrul conferinței de presă de luni.

„S-au fixat niște praguri maximale pentru fondurile europene”

Raluca Turcan a vorbit și despre o majorare a plafonului pentru noile spitale județene de la 200 de milioane de euro la 400 de milioane de euro. „Există deja o majorare a plafonului care fusese pus în transparență în momentul în care cu toții v-ați exprimat îngrijorarea și prin această majorare și prin posibilitatea finanțării, inclusiv a spitalelor care au fost eligibile pe PNRR, dar au fost scoase din lista de investiții, în Sibiu spitalul județean va avea finanțare. Este rezultatul unui efort uriaș pe care l-am făcut în Guvern astfel încât să nu pierdem o oportunitate de finanțare pentru această investiție extrem de importantă”, a declarat Turcan.

Creșterea pragurilor maximale ar putea reprezenta un aspect pozitiv în ceea ce privește proiectul viitorului spital județean din Sibiu. „S-au fixat niște praguri maximale pentru fondurile europene pe care le putem cheltui și aceste praguri maximale permit și programe mari așa cum este și proiectul din Sibiu. În momentul de față pragul maximal pentru spitale județene noi ar fi de 400 de milioane de euro, de la un prag care se vehiculase de a fi de 200 de milioane de euro. Este un aspect pozitiv și încurajator”, a mai spus Președinta organizației județene PNL Sibiu.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică