Peste 40 de școli din județul Sibiu, beneficiare ale programului o masă caldă pentru elevi. Turcan: „Contribuie la reducerea abandonului școlar”
Sursa foto: G4Media.ro

Programul Național „Masă Sănătoasă” a ajuns anul acesta în 41 de școli din județul Sibiu, cele mai multe dintre acestea fiind în comune. Președinta organizației județene PNL Sibiu, Raluca Turcan, a mărturisit în conferința de vineri că acest program a scăzut rata abandonului.

Elevi de la 41 de școli din Sibiu beneficiază de programul cu o masă caldă. Cele mai multe sunt din comunele din județ precum Școala Gimnazială „Aviator Ioan Sava” Alțâna, Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Ațel, Școala Gimnazială Porumbacu de Jos și alte unități de învățământ din județul Sibiu.

„În ședința de Guvern de miercuri a fost aprobat programul de extindere a numărul de școli și de beneficiari pentru masă sănătoasă în școală. Acesta este un program pe care l-am finanțat în calitate de deputat de Sibiu, acum mulți ani, care a plecat de la proiect pilot și anul acesta are cea mai mare amploare atingând o finanțare de 1,39 de miliarde de lei. Pentru Sibiu acest proiect înseamnă mai multe școli, 41 la număr, dintre care zece școli în orașe și 31 de școli în comune”, a declarat Raluca Turcan.

Președinta organizației județene PNL Sibiu a precizat că a vizitat toate școlile care beneficiază de programul „Masă Sănătoasă” din județul Sibiu și a primit doar reacții pozitive, mai ales din partea părinților. „Toată lumea din sistemul de educație cu care am discutat sau părinți ai copiilor care beneficiază de acest program la școală afirmă fără nici o reținere că acest program contribuie la reducerea abandonului școlar, la scăderea numărului de absențe”, a spus Turcan.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică