managerul filarmonicii din sibiu răspunde acuzațiilor aduse de sindicaliști. îi invită la o discuție deschisă și transparentă

Directorul Filarmonicii Sibiu, Dirijorul Cristian Lupeș răspunde acuzațiilor aduse de către Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu, care contestă integritatea și calitatea conducerii instituției și care, prin acțiunile repetate de blocare a concertelor programate, perturbă activitatea Filarmonicii Sibiu.

Managerul Filarmonicii de Stat Sibiu invită sindicaliștii luni, 4 martie, de la ora 9.00, la o discuție deschisă, în care să se poată clarifica toate aspectele și să se găsească soluții care să servească interesul comun al instituției și al angajaților săi.

Dirijorul Cristian Lupeș subliniază că acuzațiile sindicatului sunt complet nefondate și că ele nu reflectă realitatea muncii și a angajamentului său față de dezvoltarea și succesul Filarmonicii Sibiu. Cristian Lupeș a fost evaluat cu nota 10 și a demonstrat o mare dedicare pentru promovarea artei și a culturii în comunitatea sibiană.

Managerul speră ca prin colaborare și înțelegere reciprocă, să depășească cu succes orice obstacol, pentru ca Filarmonica să continue activitatea în beneficiul publicului și al comunității sibieni.

Cristian Lupeș a fondat în anul 2020 cel mai nou festival de muzică nouă – Brave New Music, promovând arta contemporană românească. Oferă oportunități tinerilor artiști, invitând  pe scena Filarmonicii Sibiu câștigători ai unor concursuri prestigioase. Pentru prima dată, un festival al Filarmonicii Sibiu (Zilele Muzicale Româno-Americane) s-a desfășurat în 2023 sub Înaltul patronaj al Președintelui României. A continuat si amplificat proiectele filarmonicii în beneficiul publicului și a dezvoltat oferta educativă a instituției.

În 2023, Filarmonica Sibiu înregistrează cel mai crescut număr de spectatori plătitori din ultimii 5 ani (23300, față de 18900 în 2019) și consolidează relații de diplomație culturală cu: Institutul Cultural Român, Consulatul Germaniei, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Franței și Institutul Francez, Consulatul onorific al Italiei, Consulatul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg și Ambasada Japoniei.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu