primăria licitează construcția unei parcări de 60 de locuri la parcul belvedere

Primăria a scos la licitație construcția unei parcări lângă parcul Belvedere. Aceasta va costa 1,3 milioane lei și va dispune de aproximativ 60 de locuri pentru autoturisme. 

Municipalitatea a scos la licitație construcția parcării de pe strada Săcel din zona parcului Belvedere. Aceasta va fi amenajată la intersecția cu strada Preot Baca și va fi destinată în special vizitatorilor parcului. „Datorită realizării noului obiectiv de agrement respectiv parcul din zona strada Preot Bacă, zona va deveni un pol de atractivitate a populației în vederea petrecerii timpului liber și implicit va crește fluxul de autovehicule în zona parcului. Din acest motiv este necesară dezvoltarea infrastructurii prin suplimentarea numărului locurilor de parcare din zonele adiacente”, se arată în caietul de sarcini. 

În prezent, pe amplasamentul investiției se află un teren viran liber de construcții, care este în mare parte orizontal cu o mică pantă spre vest. Parcarea va avea aproximativ. 50-60 de locuri pentru autoturisme, având o lungime totală de aproximativ 120 metri. 

Primăria vrea totodată reabilitarea infrastucturii carosabile, care în acest moment este cu structură de pământ și piatră, prin realizarea zonelor de parcare, de acces, a trotuarelor și aleilor, colectarea apelor pluviale, amenajarea zonelor verzi, asigurându-se astfel siguranța rutieră, atât pentru vehicule, cât și pentru pietoni. Trotuarul realizat va avea o lățime de 1,50 metri, iar la jumătatea acestuia se va amenaja un acces în parcul Belvedere, care va pleca cu trepte pe taluz, ce vor avea o înălțime de 15 centimetri și o lățime de 30 centimetri. În zona parcării se va adăuga pământ vegetal, se va însămânța cu gazon și se vor planta pomi. Se va realiza și un sistem de iluminat public eco-eficient cu tehnologie LED și sistem de telegestiune. 

Lucrările de amenajare a parcării vor fi realizate în 3 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Apoi, în termen de 60 de zile de la data finalizării lucrărilor, se va realiza recepția. Investiția va costa 1.314.786,33 lei. 

Parcul Belvedere s-a deschis în luna august a anului trecut, fiind amenajat pe o suprafață de 6,4 hectare. Sibienii găsesc aici un teren de sport multifuncțional, pretabil pentru jocuri de baschet, tenis și minifotbal, un loc de joacă pentru copii, o minitiroliană, un teren de minigolf, o zonă de pump-truck pentru bicicliști și un spațiu îngrădit pentru animalele de companie. 

Citește și: S-a deschis Parcul Belvedere. Imagini spectaculoase cu noul spațiu de relaxare

Ultima oră

Comentariul meu