Corturile de flori și spațiile de vânzare ambulante ar putea fi înlocuite cu chioșcuri moderne la Sibiu. Mureșan: „Vom avea un oraș mai frumos” (video)
Sursa: Facebook/Diana Mureșan

Corturile de flori și chioșcurile de ziare de pe raza municipiului Sibiu ar putea fi înlocuite cu spații de vânzare moderne. Diana Mureșan, consilier local din partea USR, a propus în ședința de Consiliu Local de joi ca administrația locală să amplaseze modele unitare de chioșcuri unde vânzătorii să își poată comercializa marfa în condiții mai bune. 

Consilierul Diana Mureșan a propus în ședința de consiliu local de joi ca administrația locală să amplaseze modele unitare de chioșcuri pentru flori și ziare pe raza municipiului. Astfel, corturile și spațiile de vânzare ambulante vor fi înlocuite, dând un aspect coerent domeniului public.

[brid video=”1569513″ player=”38897″ title=”Diana Mureșan propune amplasarea de chioșcuri moderne pe domeniul public” duration=”173″ description=”Diana Mureșan propune amplasarea de chioșcuri moderne pe domeniul public” uploaddate=”2024-02-29″ thumbnailurl=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/snapshot/1569513_th_65e0a7580a274_1709221720.jpg” image=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/snapshot/1569513_sd_65e0a7580a274_1709221720.jpg” contenturl=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/sd/1569513.mp4″ width=”16″ height=”9″]

„Umblând prin cartierele din Sibiu am observat că există în spațiul public o lipsă majoră de coerență estetică în ceea ce privește spațiile de vânzare ambulante. După cum probabil și dumneavoastră ați observat, există atât coturi improvizate ale vânzătorilor de flori, cât și chioșcuri de ziare sau pentru comerț de alt tip, de diferite forme, construite din diverse materiale, unele chiar dintr-o calitate îndoielnică, făcând ca totul să pară nu doar inestetic, dar și haotic. Propunerea nostra este (…) ca noi, administrația locală, să amplasăm modele unitare de chioșcuri, atât pentru flori, cât și pentru  ziare, să se înlocuiască aceste corturi improvizate cu ceva coerent. Conceperea acestora se poate face prin intermediul unui concurs de soluții de exemplu, comercianții în loc să plătească pe metru pătrat spațiul public ocupat, cum se face în prezent, vor plăti o chirie lunară, care va amortiza și costurile cu proiectarea și producerea acestor chioșcuri unitare. În plus, pe lângă faptul că vom avea un oraș mai frumos, aceste chioșcuri moderne ar aduce și un grad mai mare de confort pentru comercianți și un grad de siguranță mai mare. Sper că vom găsi deschidere pentru această propunere”, a precizat consilierul Diana Mureșan (USR).

Primarul Astrid Fodor a spus că ideea poate fi pusă în practică, adăugând totodată că administrația locală lucrează la un regulament pentru ocuparea domeniului public. „Cu ajutorul dumneavoastră, căci vă aștept să lucrați concret la acest proiect împreună cu administrația pentru că noi a mai avut odată o inițiativă de acest gen cu chioșcuri pentru vânzarea ziarelor. Trebuie să ținem cont de diverse cazuri, unii s-au ridicat cu autorizația de construcție, trebuie să vedem ce măsuri se pot lua în acel caz. E un proiect care poate fi abordat, dar nu se rezolvă de azi pe mâine. Vă așteptăm cu propuneri de proiect. Vom colabora, iar ideea nu este una rea. Noi oricum lucrăm acum la un regulament pentru tot ce înseamnă ocuparea domeniului public cu comerțul acesta ambulant. Durează pentru că sunt situații complexe. Vrem să analizăm de la cartier la cartier, pe zone de impozitare, că normal cine vinde pe Bălcescu altfel va trebui să fie la o licitație de pornire metrul pătrat decât pentru cine vinde în Vasile Aaron. Dar am început această lucrare, deci merg mână în mână”, a răspuns Astrid Fodor, primarul Sibiului. 

Ultima oră