tatuatorul ovidiu popârțan deschide o sală de fitness într-un sat din sibiu. „vrem să vină și persoanele mai în vârstă”

Tatuatorul Ovidiu Popârțan a dat Sibiul pe liniștea de la Cașolț în urmă cu mai mulți ani, când a decis să cumpere o casă chiar în centrul satului. Plin de surprize, Ovidiu este primul tatuator din Sibiu care și-a deschis un salon și va fi tot primul tatuator care va deschide o sală de fitness la sat.

„Kastenholz GYM” este proiectul cu care Asociația Transilvania Tattoo Club s-a înscris la Maratonul Internațional al Sibiului de anul acesta.  Ovidiu Popârțan vrea să înființeze prima sală de fitness din Cașolț, chiar în curtea casei sale. „Vreau să fac o sală de fitness la mine în sat. Am un spațiu pe care pot să îl folosesc și căruia vreau să îi dau o utilitate. Pentru că singur nu am resursele necesare, m-am înscris la Maratonul Sibiului pentru a duce proiectul la capăt. Singur nu le pot face pe toate. Am început să fac renovări, dar mai trebuie să facem anumite amenajări”, spune tatuatorul sibian.

Ușor, ușor sala de fitness a început să prindă contur, însă mai sunt o mulțime de lucruri care trebuie puse la punct și pentru care speră ca banii care urmează să îi strângă la Maratonul Sibiului să îl ajute să deschidă ușile sălii. „Avem și câteva aparate, am primit și o donație de la Clubul Bebeșelea, dar și aparate de ale mele, pe care le-am construit eu, însă acestea trebuie folosite doar sub supraveghere”, spune Ovidiu Popârțan.

tatuatorul ovidiu popârțan deschide o sală de fitness într-un sat din sibiu. „vrem să vină și persoanele mai în vârstă”

Exerciții de recuperare pentru vârstnicii din sat

Mai mult, s-a gândit că sala de fitness ar putea reprezenta spațiul potrivit și pentru vârstnicii care au muncit în agricultură și care acum au nevoie de câteva minute de exerciții pentru recuperare. Sala va fi deschisă, bineînțeles, și pentru tinerii din sat, dar și pentru cei din împrejurimi care vor să lucreze cu greutăți.

„Această sală de fitness nu am gândit-o doar pentru noi, eu și câțiva prieteni cărora ne place să facem sport, ci și pentru persoanele din împrejurimi care vor să meargă la sală, dar nu au unde pentru că la noi nu este nimic de acest fel. Vrem să facem ceva care să vină în întâmpinarea celor mai în vârstă. De exemplu, să vină la sală să facă exerciții de recuperare pentru că sunt oameni care au mulți ani de muncă în spate și mai sunt cei care muncesc mult și au nevoie de exerciții pentru ca mușchii corpului să fie în armonie”, a spus Ovidiu Popârțan.

tatuatorul ovidiu popârțan deschide o sală de fitness într-un sat din sibiu. „vrem să vină și persoanele mai în vârstă”

Întâlniri între sportivi sibieni cunoscuți și săteni

Tatuatorul sibian se gândește să organizeze și câteva întâlniri cu sătenii, unde vor fi invitați cunoscuți antrenori de fintess din Sibiu precum Radu Țicău, dar și maseuri, cu ocazia unor ore de instruire. „Aș vrea să organizez și mai multe întâlniri cu profesioniști care practică sportul, unde oamenii să vină să vadă cum se fac corect exercițiile și ne mai gândeam să oferim oamenilor câteva ore de instruire care să fie o deschidere de drum”, mai spune Popârțan.

A primit mesaje de susținere

Imediat după ce a făcut publică intenția de a amenaja prima sală de fitness din satul Cașolț, tatuatorul sibian a primit doar mesaje de încurajare. „Când am început să postez pe internet, mi-au scris mai mulți oameni din Sibiu, chiar și un tip din Germania, care urmează să se mute la Cașolț, că susțin inițiativa aceasta. Mai mult, o să mă duc cu mașina să mai aduc niște aparate de fitness din Germania. Am mai avea nevoie și de o sobă și corpuri de iluminat”, povestește Ovidiu.
Este pentru prima oară când artistul tatuator Ovidiu Popârțan a înscris un proiect la Maratonul Sibiului și speră să strângă în jur de 17.000 de lei. Ovidiu a mai alergat în trecut pentru mai multe cauze, cum ar fi pentru dotarea bibliotecii și a școlii din satul Cașolț.
Ovidiu Popârțan s-a mutat în satul Cașolț în urmă cu zece ani, însă de 7 ani locuiește acolo. Mutarea de la oraș la sat a venit din dorința de găsi liniștea. Citește și: Cel mai tatuat sibian s-a mutat la țară – Ovidiu Popârțan experimentează sapa și plivitul

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii