arbitrul marian barbu a dezavantajat sibiul pe unde l-a prins. fc hermannstadt are o solicitare către comisia de arbitri: ”să nu mai fie delegat la meciurile noastre” (video)

După ce FC Hermannstadt a cedat marți pe Stadionul Arcul de Triumf, 0-1 cu Dinamo București, directorul sportiv Radu Neguț cere Comisiei Centrale de Arbitri să nu îl mai delege la jocurile Sibiului pe Marian Barbu. 

Arbitrul Marian Barbu (Făgăraș) a devenit persoană non grata la FC Hermannstadt, după erorile repetate comise împotriva echipei sibiene. În urmă cu doi ani, în Liga 2, la meci decisiv de promovare la Mediaș, centralul din Făgăraș a validat pentru Petrolul un gol după un ofsaid imens.

YouTube video

În acest sezon, la centru la meciul Petrolul – FC Hermannstadt, Barbu a anulat un gol lui Baba Alhassan, invocând un henț la Paraschiv. Inițial, în același joc arătase doar galben lui Valentin Țicu după intrarea care l-a ”rupt” pe Dragoș Iancu, dar a scos roșu după ce a văzut piciorul rupt al jucătorului sibian.

YouTube video

După erorile repetate comise contra sibienilor, directorul sportiv al clubului, Radu Neguț solicită Comisiei de Arbitri ca Marian Barbu să nu mai fie delegat nici ca central și nici la VAR la jocurile lui FC Hermannstadt.

”Cred că ar fi mai potrivit ca Marian Barbu să nu mai fie delegat la meciurile noastre. Acum doi ani, la Mediaș, în meci decisiv de promovare cu Petrolul, Marian Barbu a intervenit și a validat prahovenilor un gol dintr-un ofsaid flagrant, practic ne-a băgat mingea în poartă. În turul acestui sezon, la Ploiești ne-a anulat golul lui Baba Alhassan, după un henț interpretabil. Acum, cu Dinamo, tot el ne-a scos mingea din poartă, jocul s-a reluat cu sancțiunea care se dă după ofsaid, dar nu este niciun ofsaid. Când se întâmplă o dată este eroare, dar a doua și a treia oară este incompetență sau rea-voință. Cred că este o cerință decentă către Comisia Centrală ca Marian Barbu să nu mai fie delegat la meciurile noastre sau dacă este delegat, atunci el însuși să se recuze” a spus Radu Neguț, directorul sportiv al clubului de pe malul Cibinului, pentru Ora de Sibiu.

Marți, la scorul de 1-0 pentru Dinamo, apărătorul gazdelor Velkovski a degajat o minge în colegul său Moura, balonul a sărit la Balaure, care a trimis în fața porții, de unde Ianis Stoica a șutat, Răzvan Patriche a respins, însă mingea depășise linia porții. Arbitrul Iulian Călin a fluierat ofsaid, după semnalizarea asistentului Ferencz Tunyogi. De la VAR, Marian Barbu (Făgăraș) și Stelian Slabu (Brașov) nu au intervenit pentru a corecta erorile lui Călin și Tunyogi și pentru a valida golul sibienilor, care ar fi egalat și cursul jocului putea fi cu totul altul.

FC Hermannstadt a pierdut marți în deplasare cu Dinamo, scor 0-1 și și-a diminuat mult șansele de a ajunge în play-off-ul Superligii. Sibienii mai au de jucat în sezonul regular cu Oțelul Galați acasă și cu CFR Cluj în deplasare.

YouTube video

 

 

Ultima oră

Comentariul meu