tânăr din sibiu pozitiv la 4 droguri cu aparatul drugtest, negativ la analizele de laborator. „lumea m-a arătat cu degetul că sunt un drogat”

Un șofer din județul Sibiu a fost oprit în trafic și testat cu aparatul DrugTest de către polițiștii sibieni. Rezultatul a indicat că tânărul ar fi consumat patru tipuri de droguri. A mers mai apoi la spital, acolo unde i-au fost recoltate probele biologice. La o lună distanță, rezultatele au venit și au fost negative. „Le-am spus că nu m-am drogat, acum le-am și demonstrat”, a spus tânărul. 

Pozitiv la DrugTest, negativ la laborator

Lucian Ilie Popa se plimba cu mașina prin localitatea de domiciliu când a fost oprit de polițiști. Oamenii legii l-au testat cu aparatele din dotare, rezultatul pentru alcoolemie fiind negativ. Cel pentru droguri a indicat însă prezența a patru tipuri diferite de substanță: cocaină, metamfetamină, metadonă și benzodiazepine. „Am fost oprit de poliția din Săliște în noaptea de 20 spre 21 ianuarie și am fost testat cu aparatul DrugTest. În urma testării, am ieșit pozitiv la patru substanțe. Este vorba despre patru droguri, și anume cocaină, metamfetamină, metadonă și benzodiazepine. Rezultatul m-a șocat, fiindcă nu consumasem absolut nimic. Le-am spus și polițiștilor că este imposibil”, a povestit tânărul pentru Ora de Sibiu. 

Sibianul în vârstă de 19 ani spune că la scurt timp a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probele biologice, așa cum prevede legea. 

„M-a arătat lumea cu degetul”

Rezultatele probelor au venit mai repede decât se aștepta, spune tânărul. Potrivit buletinului de analiză toxicologică emis de către Serviciul Județean de Medicină Legală Sibiu, rezultatul prezenței în organism a unor substanțe psihoactive, atât la mostra de sânge, cât și la mostra de urină, a fost negativ. 

„După o lună de zile au venit analizele care specifică clar că rezultatul a fost negativ. Nu am ieșit pozitiv la niciunul dintre acele droguri. Am fost chemat apoi să mi se restituie permisul de conducere, fiindcă luna aceasta nu am mai avut voie să mă urc la volan, iar dosarul penal a fost clasat. Pe mine m-a deranjat foarte tare toată această situație, știind că nu am consumat nimic. Lumea m-a arătat cu degetul în localitate, că sunt un drogat. O suna lumea pe mama să îi spună că fiul ei este un drogat și alte chestii de genul. Nu mi se pare moral ce mi s-a întâmplat”, a spus tânărul. 

Cazul sibianului nu este singular. Și în alte județe rezultatele aparatelor din dotarea polițiștilor au fost contrazise de cele ale probelor de laborator (DETALII AICI). De altfel, Poliția menționează, atunci când comunică știri cu privire la conducătorii auto despre care există indicii că ar fi consumat substanțe psihoactive, că testarea cu aparatul DrugTest „nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise”. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Referitor la articol sunt cateva comentarii:
    1. Omul nu a fost drogat, aparatul a indicat acest lucru. Oare aparatul a simtit cava deosebit in masina politistilor de unde a fost luat?
    2. Daca doar politia a stiut de cazul baiatului, de unde au aflat persoanele care au sunat-o pe mama acestuia? Erau toti politisti?
    3 Daca aparatele dau erori, oare nu ar fi mai bine sa luam altele?