Autostrada Sibiu
foto: arhivă

Consilierii locali vor aproba, în ședința ordinară de la finalul lunii februarie, documentația de urbanism pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) și Regulamentul Local de Urbanism (RLU) pentru Varianta Ocolitoare Sibiu Sud. Proiectul de hotărâre face referire la porțiunea ce va trece pe raza orașului de pe Cibin. 

Documentația de urbanism PUZ și RLU privind construirea Variantei Ocolitoare Sibiu Sud (VOSS), pentru porțiunea de pe teritoriul municipiului Sibiu, va fi supusă la vot consilierilor locali la finalul lunii februarie. Aceasta a fost întocmită de SC ARHIGRAF SRL, prin arhitectul Octavian Lipovan. 

Centura de Sud va avea o lungime totală de 21,3 kilometri și va fi compusă din două benzi pe fiecare sens, fiecare cu lățimea de 3,50 metri. Sensurile de mers vor fi delimitate printr-un parapet axial din beton, iar marginal, parapetul va fi metalic. În zonele limitrofe caselor, blocurilor și pădurilor, vor fi montate panouri fonoabsorbante. Pe întregul traseu al centurii vor exista 7 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, un pasaj rutier peste calea ferată, 8 poduri peste cursuri de apă, 7 pasaje peste drumuri locale, un pasaj peste VOSS pentru traversarea unui drum local, două poduri peste văi, un viaduct peste zona de protecție sanitară, combinat cu un pod peste cursul de apă, o zonă destinată parcajelor auto pe fiecare sens și drumuri de acces la terenurile agricole. 

Sectorul culoarului Variantei Ocolitoare Sibiu Sud aferent Municipiului Sibiu va avea o lungime de 3,3 kilometri, având suprafața de 226,291 metri pătrați. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Cea mai mare stupizenie , un traseu total neviabil și inutil , care va distruge tot farmecul zonei , va segmenta proprietățile oamenilor și nu va fi străbătută de mai nimeni , aglomerația din Sibiu fiind generata de lipsa scolilor și grădinițelor din cartierele nimănui care sunt lipite de oraș și ale caror locuitori deși beneficiari ale tuturor beneficiilor oferite de Sibiu ( scoalz, asistenta medicala , universitate, aeroport ) sunt plătitori dd taxe și impozite la alte comunităţi .