taximetriștii protestează luni la bucurești. au plecat spre capitală și mașini de la sibiu
Sursa: Facebook/Taxi Sibiu

Aproximativ 600 de taxiuri protestează luni în Piața Constituției din București. Șoferii contestă tariful dinamic și cer o întâlnire de urgență cu premierul pentru o nouă rundă de negocieri.

Printre aceștia își anunță prezența și aproximativ 100 de taximetriști din Sibiu care vor ieși în stradă pentru a cere o serie de modificări legislative în ceea ce privește transportul în regim de taxi și cel alternativ.

„Va fi un nou protest la fel cum a fost si cel din 7 februarie, din Piața Constituției. Revendicările sunt aceleași pe care le-am avut și atunci si care ne-au fost promise dar cei din clasa politică nu s-au ținut de cuvânt. Probabil vom merge în jur de 80, 100 de mașini la Capitală”, a spus un taximetrist sibian care va protesta luni în Capitală. 

Conform unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, acţiunea are ca scop atragerea atenţiei Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele şapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Principalele revendicări ale taximetriştilor vizează: limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calităţii vieţii şi aerului, aglomerării traficului şi poluarea din marile oraşe, cât şi asigurarea unei predictibilităţi economice pe acest segment de piaţă; eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere şi ridicarea pragului de autorizare la vechimea maşinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani; interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la r lame, pe autoturismele arondate la platformele digitale şi aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conţină datele de identificare ale operatorului; eliminarea “tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei cu privire la practicile înşelătoare; respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor şi comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu Suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

Ultima oră

Comentariul meu