jina intră în rândul lumii. se face în sfârșit rețea de canalizare, în jumătate din comună
Sursa foto: Wikipedia Credit: Saturnian

Locuitorii din localitatea Jina vor putea beneficia în curând de rețeaua canalizare. Proiectul prevede introducerea canalizării în jumătate din comună și va fi finanțat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

În prezent, în comuna Jina nu există un sistem centralizat de colectare a apelor uzate
menajere, realizându-se local, în fose septice neconforme, respectiv prin rețele individuale cu evacuare în rigole și fose, se arată într-un memoriu de prezentare. Astfel, anul acesta se anunță realizarea unui sistem de canalizare în sistem separativ, canalizarea apelor uzate menajere fiind evacuată înspre stația de epurare ce se va proiecta pe terenul proprietate publică pus la dispoziție de către Comuna Jina. Traseul rețelelor de alimentare cu apă și canalizare menajeră va urmări străzile din localitatea Jina.

jina intră în rândul lumii. se face în sfârșit rețea de canalizare, în jumătate din comună

Primarul comunei a explicat de ce rețeaua de canalizare nu se va face în toată comuna, ci doar în anumite zone. „Încă nu s-a semnat contractul pe Anghel Saligny pentru că ne-au cerut clarificări și probabil în perioada următoare va fi semnat contractul. Rețeaua de apă și canalizare va ajunge într-o parte a localității pentru că prin Anghel Saligny nu ne-a fost dată toată suma, ci doar 29 de milioane de lei și am avea de peste 50 de milioane de lei. De aceea nu am semnat contractul pentru că a trebuit să ne remodelăm proiectul ca să ne încadrăm în suma respectivă”, a declarat primarul din Jina, Vasile Beschiu.

Perioada de implementare propusă pentru realizarea proiectului este de 24 luni.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu