“invazie” de șoferi băuți la volan în weekend. campion, un sibian de 49 de ani cu alcoolemie de aproape 1,1
foto: arhivă

În decurs de 24 de ore, polițiștii rutieri din Sibiu au depistat trei șoferi care conduceau sub influența alcoolului, cu valori alarmante ale alcoolemiei.

Primul caz a avut loc pe 24 februarie, la ora 8:00, pe strada Salzburg din Sibiu. Un bărbat de 45 de ani din Șura Mică a fost oprit pentru control, iar testarea alcoolscopică a indicat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Pe lângă infracțiunea de conducere sub influența alcoolului, șoferul a fost sancționat contravențional pentru că anvelopele autoutilitarei sale erau uzate excesiv, punând în pericol siguranța traficului.

Al doilea caz a avut loc tot pe 24 februarie, la ora 16:00, în localitatea Șelimbăr. Un bărbat de 44 de ani din Tălmaciu a fost oprit de polițiști pe DN 1, iar verificările au arătat că acesta avea permisul suspendat.

Testarea alcoolscopică a indicat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Împotriva lui s-a deschis un dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat și conducere sub influența alcoolului.

Al treilea caz a avut loc pe 25 februarie, la ora 8:00, în municipiul Sibiu. Un sibian de 49 de ani a fost oprit pe Calea Șurii Mari, iar testarea alcoolscopică a indicat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, depășind de peste cinci ori limita legală.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Aceste cazuri demonstrează încă o dată necesitatea intensificării controalelor rutiere pentru combaterea conducerii sub influența alcoolului, o infracțiune cu consecințe grave atât pentru șoferi, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Ultima oră

Comentariul meu