acoperișul gării mocăniței din cornățel are nevoie urgentă de reparații. „streașina dinspre peron stă să cadă” (foto)

Peste 50 de proiecte au fost înscrise la Maratonul Internațional Sibiu, toate reprezentând cauze importante pentru comunitatea sibiană. La fel cum ne-a obișnuit și în anii trecuți, Asociația Prietenii Mocăniței participă și anul acesta la Maratonul Sibiului pentru o cauză urgentă.

Dacă anul trecut, Asociația Prietenii Mocăniței a reușit să achiziționeze cu ajutorul banilor strânși la Maratonul Sibiului prima toaletă modernă, care între timp a fost și asamblată în gara din Cornățel, anul acesta își doresc să repare acoperișul gării. Proiectul se numește „Cu toate țiglele pe casă” și are drept scop renovarea completă a acoperișului, aflat acum într-o stare precară.

„Suma totală a proiectului este de 19.500 lei, însă cu ajutorul vrem să strângem undeva la 8.000 lei. Prin acest proiect vrem să reparăm acoperișul de la gara din Cornățel, care nu a mai fost îngrijit cred că de prin anii 70. Are câteva streșini care sunt putrezite și a și căzut câteva țigle de pe ele. Streașina dinspre peron stă să cadă, peron unde stau oamenii, așadar este destul de urgentă lucrarea. Vom avea nevoie de foarte multă lemnărie pentru că cea actuală trebuie schimbată în întregime. Țigla trebuie luată la mână și remontată țigla originală, de când s-a făcut gara, din 1910”, spune Mihai Boltor, reprezentant al Asociației Prietenii Mocăniței.

acoperișul gării mocăniței din cornățel are nevoie urgentă de reparații. „streașina dinspre peron stă să cadă” (foto) acoperișul gării mocăniței din cornățel are nevoie urgentă de reparații. „streașina dinspre peron stă să cadă” (foto)

Mihai este de părere că odată ce vor avea banii strânși, un constructor va repara de urgență acoperișul grav avariat din cauza intemperiilor și a trecerii vremii. Chiar și așa, voluntarii vor începe să facă mici reparații, „cât să nu cadă”. „După ce avem banii, într-o lună, două putem face lucrările. Banii de la Maraton vin undeva în iulie, august deci probabil în toamnă îl vom face. Până atunci, noi, prin voluntariat vom face reparări cât să nu cadă, până să vină un contractor”, a mai spus Boltor.

acoperișul gării mocăniței din cornățel are nevoie urgentă de reparații. „streașina dinspre peron stă să cadă” (foto) acoperișul gării mocăniței din cornățel are nevoie urgentă de reparații. „streașina dinspre peron stă să cadă” (foto)

Cu ajutorul, sumelor strânse din ediția anterioară a Maratonului Internațional Sibiu, Asociația Prietenii Mocăniței a reușit să achiziționeze prima toaletă modernă de pe traseul Mocăniței, de pe Valea Hârtibaciului amplasată în gara Cornățel. „Un tron pe peron” a fost proiectul pentru care voluntarii Asociației Prietenii Mocăniței au alergat în acest an la Maratonul Internațional Sibiu. Cu banii strânși, asociația a achiziționat o toaletă, sub forma unui container dual (femei, bărbați), care a fost amplasată în gara Cornățel.

Citește și: Prima toaletă modernă de pe traseul mocăniței de pe Valea Hârtibaciului amplasată în stația Cornățel

 

 

Ultima oră

Comentariul meu