alianța dreapta unită reamintește ilegalitatea comasării alegerilor europarlamentare și locale de către pnl și psd

Alianța Dreapta Unită a exprimat o critică vehementă față de decizia Partidului Național Liberal (PNL) și a Partidului Social Democrat (PSD) de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale, considerând această mișcare drept „antidemocratică” și „neconstituțională”. Ludovic Orban, Forza Dreptei, a declarat că vor fi utilizate toate mijloacele legale și constituționale pentru a bloca acest plan, inclusiv contestații la Curtea Constituțională a României (CCR) și sesizări către Avocatul Poporului.

Cătălin Drulă, liderul Uniunii Salvați România (USR), a etichetat intenția de comasare a alegerilor ca fiind „un proiect clar împotriva României”, acuzând PSD și PNL de încercarea de a instaura un „partid unic” în țară. Drulă a anunțat că Alianța Dreapta Unită va propune candidați comuni la toate alegerile, în opoziție cu PSD și PNL, pe care le-a acuzat de trădarea electoratului de dreapta și abandonarea clasei de mijloc și a antreprenorilor.

Eugen Tomac, liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP), a exprimat, de asemenea, indignare față de această mișcare, considerând-o un „atac sălbatic la adresa democrației”. Tomac a solicitat aprobarea unor proiecte de lege pentru reducerea numărului de parlamentari la maxim 300 și pentru alegerea primarilor în două tururi.

În plus, Alianța Dreapta Unită a cerut președintelui Klaus Iohannis să convoace un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale, subliniind angajamentul său față de reformele democratice și opoziția față de politica actuală a PSD și PNL.

Ultima oră

Comentariul meu