mino sota nu va continua la fc hermannstadt. dani coman: ”vom aduce alți mijlocași mai buni decât el”

Aflat în ultimele 6 luni de contract cu FC Hermannstadt, japonezul Mino Sota a refuzat ofertele sibienilor și cel mai probabil va pleca în străinătate la final de sezon. 

Dorit în iarnă la Rapid, Mino Sota nu mai este în atenția giuleștenilor, așa cum Daniel Niculae l-a asigurat pe Dani Coman la meciul direct.  „Nu cred că Mino Sota va pleca la Rapid. Din discuțiile pe care le-am avut, nu este un jucător pe care îl caută Rapid, acum, dacă m-au mințit cei de acolo. În fotbal e posibil orice, dar nu cred. Am avut o discuție cu Daniel Niculae și mi-a spus că nu este profilul de jucător pe care îl caută” a spus Coman pentru Fanatik.

mino sota nu va continua la fc hermannstadt. dani coman: ”vom aduce alți mijlocași mai buni decât el”

Șansele ca japonezul să își prelungească contractul cu sibienii sunt aproape nule. Mino Sota a solicitat o sumă exorbitantă și în plus, fiind jucător extracomunitar, taxele pentru el către stat sunt de 72%.  Astfel, sibienii ar trebui să plătească aproape dublul salariului japonezului. Cel mai probabil, mijlocașul a semnat deja cu un club din străinătate.

Astfel, conducerea clubului sibian caută deja soluții pe postul de mijlocaș central pentru sezonul viitor, care să acopere plecarea niponului. ”Sota nu este singurul jucător care ajunge la final de contract. Uitați-vă și în fotbalul mare la Messi, Mbappe și sunt foarte multe cluburi care ajung la final de contract cu jucătorii. El va juca în continuare până în ultimul moment, în funcție de decizia antrenorului. Dacă își va prelungi, bine, dacă nu, să fie sănătos și să meargă în altă parte unde consideră că este mai bine. Vom găsi și alți jucători, poate mai buni decât el” a anunțat președintele lui FC Hermannstadt.

”Nicăieri Sota nu va fi apreciat cum e la Sibiu”

Pe de altă parte, Dani Coman îi cere niponului să aprecieze mai mult clubul sibian, care i-a întins o mână de ajutor când era doar la Liga 2.  În plus, Sota este extrem de iubit de fani la Sibiu. ”Nu sunt supărat, îl înțeleg, în același timp nu trebuie să uite de unde a venit, ce statut avea când l-am luat de la Metaloglobus și unde a ajuns acum. E jucător de fotbal, în primul rând trebuie să se gândească la el și familia lui, apoi dacă își va prelungi, va fi mai bine pentru el. Nicăieri nu va fi apreciat așa cum este la FC Hermannstadt, este iubit de către toată lumea. Dacă va merge în altă parte, va fi jucătorul Mino Sota, care va trebui să demonstreze că trebuie să joace”, a declarat Dani Coman.

mino sota nu va continua la fc hermannstadt. dani coman: ”vom aduce alți mijlocași mai buni decât el”

Ultima oră

Comentariul meu