incendiu devastator la un complex rezidențial de 14 etaje în valencia

Un incendiu devastator a cuprins joi, 22 februarie, la amiază un bloc de apartamente de 14 etaje în cartierul Campanar din Valencia, Spania, afectând 138 de locuințe și aproximativ 450 de rezidenți.

YouTube video

Flăcările, care au generat o coloană masivă de fum și flăcări, au cuprins rapid întregul imobil construit în 2008. Pompierii s-au luptat să salveze persoanele prinse în interior. Două persoane au fost văzute încercând să scape pe un balcon, iar flăcările s-au extins chiar și la o a doua clădire din complex. Incendiul nu era lichidat încă la ora 23.30, ora României.

YouTube video

Incendiul a izbunit intr=un apartament si s-a propagat rapid.

YouTube video

Un tată și fiica sa au fost salvați de pe un balcon într-o operațiune emoționantă. Pompierii au folosit o macara pentru a ajunge la balcoane și au pregătit un spital de campanie pentru răniți. Mai mulți pompieri au fost răniți în timpul intervenției.

Materialul inflamabil de pe fațada principalului edificiu afectat, poliuretanul, a contribuit la răspândirea rapidă a focului. Acest material, deși folosit în construcții datând din anii 2000, nu mai este utilizat în prezent din cauza riscului mare de incendiu pe care îl prezintă.

În urma incendiului, au fost raportate mai multe victime, inclusiv un pompier cu fractură de încheietura mâinii și alții cu arsuri și probleme respiratorii din cauza inhalării de fum. Un bărbat și o femeie, precum și un minor, au fost de asemenea tratați pentru inhalare de fum.

Vecinii au relatat că focul a început și s-a răspândit rapid, ajutat de vântul puternic care a suflat în Valencia . Autoritățile au cerut sprijinul Unității Militare de Urgență și au activat Planul Teritorial de Urgență, îndemnând cetățenii să evite zona afectată de incendiu.

Eforturile de salvare au fost complicate de căldura intensă și de căderea de bucăți de fațadă în flăcări, care a împiedicat utilizarea unor echipamente de salvare. Serviciile de urgență, inclusiv zece echipaje de pompieri, ambulanțe și o unitate a Unii Militare de Urgență (UME) din Madrid, au fost mobilizate pentru a combate incendiul și a oferi asistență.

Incendiul din Valencia amintește de un alt incendiu de proporții cu zeci de morți, care a avut loc în Londra, în 2017, cauza fiind deasemenea fațada de poliuretan a edificiului de 24 de etaje.

Ultima oră

Comentariul meu