Stații de încărcare pentru mașinile electrice la Bâlea Lac. Primar: „Am depus proiectul, așteptăm finanțarea”
foto: arhivă

Proprietarii de mașini electrice vor putea străbate Transfăgărășanul până la Bâlea Lac fără nicio grijă, căci primăria din Cârțișoara are în plan să monteze acolo stații de încărcare. Proiectul a fost depus pentru a primi finanțare, potrivit edilului Sorin Cîrțan. 

În ultimii ani, mașinile electrice au cunoscut o mare popularitate printre șoferii români. Totuși, marea lor grijă atunci când pleacă la drum o reprezintă stațiile de încărcare. În multe zone acestea fie lipsesc, fie sunt mult prea puține. La Bâlea Lac, una dintre principalele atracții turistice din județul Sibiu, vor fi montate în viitor stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice, iar șoferii vor scăpa de o grijă. „Avem un proiect important la Bâlea Lac, și anume achiziția și montarea de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Am depus proiectul și așteptăm să primim finanțare”, a spus primarul comunei Cârțișoara, Sorin Cîrțan. 

Mai multe proiecte vor fi implementate anul acesta pe raza comunei de la poalele munților Făgăraș. Spre exemplu, drumul comunal care leagă Cârțișoara de Arpașu de Jos va fi reabilitat, iar trotuarele de pe DN7C și DJ 105P vor fi amenajate, printr-o investiție de 8 milioane de lei, finanțată prin Programul „Anghel Saligny”. „Anul acesta vom dota școala gimnazială și vom reabilita energetic clădirea primăriei”, a adăugat primarul. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică