primăria caută proiectant pentru parcarea supraetajată din vasile aaron. peste 200 de locuri și teren de sport pe acoperiș 

Municipalitatea a lansat licitația pentru contractarea serviciilor de proiectare a parcării supraterane din zona pieței agroalimentare din Vasile Aaron. Aceasta va avea cel puțin 200 de locuri, iar pe acoperiș va găzdui un teren de sport. 

Parcarea va urma să fie construită pe o suprafață de 2.551 metri pătrați, pe strada Semaforului, în zona pieței agroalimentare Vasile Aaron. „Zona liberă identificată este pretabilă realizării unei parcări supraterane cu două niveluri, care să creeze posibilitatea parcării unui număr de aproximativ 200-250 de autoturisme și amenajarea unei zone verzi peste parcare”, se arată în caietul de sarcini. 

primăria caută proiectant pentru parcarea supraetajată din vasile aaron. peste 200 de locuri și teren de sport pe acoperiș 

Cum va arăta parcarea

Potrivit caietului de sarcini, parcarea va trebui să „înglobeze piața alimentară”. Pe lângă cele 200-250 de locuri pentru autoturisme, vor fi amenajate și 5 locuri de parcare pentru motociclete. Aceasta va fi dotată inclusiv cu două stații de încărcare pentru mașinile electrice și cu un lift pentru persoanele cu dizabilități. 

Parcarea va dispune de un sistem de control de acces prevăzut cu barieră, supravegheat video, fiind dotat cu detectori de mașini (bucle inductive pe fiecare loc de parcare), capabil să detecteze și să afișeze în timp real starea parcării, prin afișarea numărului de locuri disponibile sau a mesajului „parcare ocupată”. 

Zonă verde pe acoperiș

Peste ultimul nivel al parcării, municipalitatea propune să fie amenajate terase verzi și zone pentru sport. „Amenajarea peisagistică a zonei verzi situată deasupra parcării și dotarea acesteia cu sistem de irigații”, se arată în descrierea serviciilor solicitate. Aici vor exista inclusiv rastele de biciclete, amplasate în părți diferite ale zonei verzi. În interiorul zonei verzi, se vor realiza alei pietonale din plăci de piatră. Municipalitatea își dorește ca viitoarea clădire să se încadreze în stilul arhitectural al zonei și să fie prietenoasă cu mediul. 

Pe fiecare nivel al parcării vor fi amplasate grupuri sanitare dotate și cu spații speciale pentru persoanele cu handicap, respectiv spații speciale de tipul „mama și copilul”. 

Se va proiecta și o rețea de iluminat public și se va avea în vedere montarea de corpuri de iluminat cu leduri și sisteme de telegestiune, cu realizarea sistemului de contorizare și aprindere. 

Obiectivul general al contractului de proiectare este acela de a elabora toate expertizele, studiile și documentațiile necesare asigurării condițiilor de rezistență, stabilitate, funcționabilitatea și durabilitate a parcării proiectate, precum și obținere tuturor avizelor și acordurilor necesare. Contractul va fi atribuit în funcție de cel mai bun raport calitate-preț.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu