denisa, tânăra din sibiu cu 3 facultăți. vrea să se angajeze la garda de mediu și să deschidă un circuit de karting

O tânără din Sibiu este studentă la trei facultăți, iar anul acesta urmează să le finalizeze. Pentru Denisa a reprezentat o provocare care a ajutat-o să se descopere pe ea însăși, dar și domeniul în care și-ar dori să profeseze în viitor.

Absolventă a Colegiul Economic „George Barițiu”, Denisa nu știa ce să facă după terminarea clasei a 12-a, așadar s-a hotărât să descopere urmând trei facultăți din domenii total diferite. Tânăra s-a înscris la trei facultăți, două din cadrul Universității Lucian Blaga și la o a treia facultate, de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. La doar 21 de ani, Denisa va absolvi în vară trei facultăți și, vrea să lucreze la Grada de Mediu din Sibiu.

„A fost o decizie luată din nehotărâre”

Denisa a studiat în paralel Facultatea de Administrație Publică și Facultatea de Științe, Ecologie și Protecția Mediului în cadrul ULBS. Tot anul acesta, finalizează Facultatea de Științe Economice si Gestiunea Afacerilor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A „Am făcut trei facultăți pentru că în liceu nu se pune deloc accent pe ce vrea elevul să facă mai departe. Mai mult, a fost o decizie luată din nehotărâre. M-am gândit că mai bine fac trei facultăți în trei domenii diferite, decât una și mai apoi să descopăr că nu mă regăsesc”, povestește Denisa.

Sibianca este de părere că poate reprezenta un exemplu și pentru alți tineri care nu știu ce drum să urmeze după absolvirea liceului. Părinții Denisei au susținut-o în demersul ei pe tot parcursul anilor de studenție. „Consider că mulți tineri ar putea să încerce să se înscrie la mai multe facultăți. În zilele noastre, adolescenții nu știu pe ce drum să o ia deoarece în liceu nu se pune accent pe ce își dorește elevul. Părinții m-au susținut din toate punctele de vedere, inclusiv financiar. În perioada facultății, am și lucrat la o firmă de imobiliare, pe departamentul de marketing”, spune Denisa.
denisa, tânăra din sibiu cu 3 facultăți. vrea să se angajeze la garda de mediu și să deschidă un circuit de karting

„Îmi doresc să lucrez la Garda de Mediu din Sibiu”

După cei trei ani în care a studiat domenii diverse, Denisa consideră că domeniul care i se potrivește cel mai bine este ecologia și protecția mediului. După absolvire, vrea să se angajeze la Garda de Mediu din Sibiu. „Vreau să mă angajez pe partea de legislație de mediu. Voi îmbina partea de drept administrativ cu ce înseamnă mediu. Mi se pare ca este un domeniu de viitor și momentan nu se pune accent destul pe el”, spune tânăra despre planurile sale.

Denisa vrea ca anul acesta să acceseze fonduri europene pentru a avea și propria ei afacere. își dorește să deschidă un circuit de karting.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

13 Commentarii

  1. Tare am impresia ca profesorii nici nu o vad la față, da na, dacă au părinții bani cred și eu ca se poate cu 3 în paralel și diploma de absolvire desigur. Oricum știrea suna aberant pentru cei ce știu cum e sa mergi la cursuri și sa și muncești part-Time.

  2. Denisa o vrea ea să se angajeze la Garda de mediu, dar Garda de mediu, vrea să o angajeze pe Denisa???
    Cred că asta îi întrebarea!?

  3. Asta cu două,trei facultăți îmi crează un sentiment de jenă ..eu am una de prin ’84… slăbuț,,?

  4. Pe vremea mea, aveam toata ziua cursuri si printre cursuri program de biblioteca, ce copii minune avem in ziua de azi, se teleporteza!

  5. Pe vremea mea daca faceai o facultate mergeai la cursuri pe tot parcursul zilei si printre cursuri , la biblioteca. Ce copii minune avem în ziua de azi, se teleporteaza!

  6. În loc să se facă știri despre ceva mai util pentru tineri, avem astfel de „exemple” pentru ei.
    Să se țină cont că nu toți își permit să viseze atât și nu toți au posibilitățile financiare să ajungă așa deosebiți în presă când realitatea e alta cel mai probabil.
    Treziți-vă la realitate și când dați de știri din acestea cu caracter ecologic și mai aruncați reziduurile după ce vă și informați în privința „emitențelor” despre care scrieți.

  7. După cât de umflate ii sant are facultățile,sau e xolega cu ciolacu…nu va este rușine mizeriilor?

  8. Îmi închipui ce scoala a facut si.cu ce a ramas dupa 3 facultati facute concomitent, timp in care mai si lucra…..specislista domne.