"asociația de poveste" caută voluntari care să ajute, la teme, copiii din centrele de plasament din județul sibiu

„Asociația De Poveste”, care derulează acţiuni de susţinere pentru  copii și tinerii din centrele de plasament din Orlat, Turnu Roșu, Gulliver, Prichindelul și căsuța de tip familial Dalia, a reușit să ajute, până în prezent, peste 150 de copii și tineri instituționalizaț din judeţul Sibiu.

Asociaţia oferă tinerilor din centrele de plasament sesiuni săptămânale de psihoterapie și art-terapie, organizează ieșiri și excursii, workshop-uri pe diverse teme, cursuri de programare și sprijin privind orientarea în carieră.

"asociația de poveste" caută voluntari care să ajute, la teme, copiii din centrele de plasament din județul sibiu

Acum, Asociaţia are nevoie de mai mulţi voluntari care să sprijine copiii defavorizaţi şi face apel la cei care doresc să ajute:

“Tinerii din centrele de plasament, din județul Sibiu, au nevoie de persoane alături de care să își petreacă timpul liber, care să îi ajute la teme sau cu care să se joace. Voluntarii Asociației De Poveste petrec săptămânal câte două ore într-un centru,  în echipe de 2 sau 3 persoane. “, se arată în comunicatul asociaţiei.

Persoanele interesate nu au nevoie de abilități speciale sau experiență în lucrul cu copiii, după cum precizează comunicatul, deoarece asociația oferă un training inițial și susținere pe toată perioada de desfășurare a activității. Suplimentar, pentru voluntari și personalul centrelor de plasament Asociaţia oferă suport specializat, prin întâlniri de grup cu psihoterapeutul organizației, dar și întâlniri recreative și de dezvoltare personală.

Potrivit datelor din comunicat, persoanele interesate să devină voluntari trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil aici: https://asociatiadepoveste.ro/get-involved/volunteer, până la data de 26 februarie 2024.

Informații suplimentare se pot obține la adresa contact@asociatiadepoveste.ro sau pe www.asociatiadepoveste.ro.

Programul vizitelor în centre e stabilit de comun acord, în funcție de disponibilitatea voluntarilor și a copiilor, iar contractul de voluntariat se semnează pentru perioada aprilie-octombrie 2024, cu posibilitate de prelungire, se arată în comunicatul Asociaţiei.

Voluntarii își aleg singuri activitățile pe care doresc să le desfășoare în centre, în funcție de nevoile și specificul tinerilor cu care urmează să lucreze.

Asociația pune la dispoziție resurse materiale și de învățare foarte variate (jocuri, cărți, diverse materiale și manuale cu activități), dar oferă și sprijin personalizat voluntarilor care au nevoie de ajutor în stabilirea activităților.

Ultima oră

Comentariul meu