patronul restaurantului prima contestă acuzațiile aduse de anpc: „cineva își bate joc de un business local de 20 de ani”

Restaurantul Prima, cunoscut în Sibiu pentru cea mai bună ciorbă de burtă, a fost închis temporar de ANPC. Patronul localului spune că lacătul a fost pus pe ușă pentru doar câteva ore, iar deficiențele, care nu erau grave, au fost remediate imediat. 

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Brașov au efectuat un control, săptămâna trecută, la restaurantul Prima din municipiul Sibiu, în urma sesizării unui consumator. Aceștia au controlat bucătăria și au constatat câteva nereguli, printre care murături mucegăite, pastă de mici aflată în afara datei limită de consum și urme de grăsime. (VEZI AICI NEREGULILE CONSTATATE DE ANPC)

Ca urma a celor constatate, comisarii au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei, au oprit de la utilizare produsele neconforme în valoare de 3.600 de lei și au închis temporar locația până la remedierea deficiențelor. 

Patron Prima: „Cineva își bate joc de un business de 20 de ani”

Patronul restaurantului spune că informațiile transmise de ANPC au fost exagerate, iar fotografiile nu redau realitatea din bucătărie. Potrivit acestuia, restaurantul a fost închis doar pentru câteva ore. „Au venit în control marțea trecută, au plecat la ora 4 de aici. Au închis restaurantul doar câteva ore. Am avut câteva pete de ulei, pe care le-am curățat. Am așteptat să vină din nou în control, dar nu au venit decât a doua zi de dimineață. Este adevărat, ne-au închis, dar doar temporar. Fotografiile au fost făcute de la 2 centimetri distanță, a fost scos din context totul”, a explicat Vladimir Lica, patronul restaurantului Prima. 

Proprietarul localului spune că decizia de închidere luată de comisarii veniți în control a fost una nedreaptă. „Au spus că alimentele sunt expirate, dar nu erau. Murăturile noastre sunt naturale, nu mă duc să le cumpăr din Metro, de asta aveau acea depunere. Să vină cineva de la Brașov să închidă un restaurant care nu folosește decât sare și piper în mâncare, fără aditivi, totul natural… (…) Cineva din Brașov își bate joc de un business de 20 de ani! Restaurantul e complet renovat. Vă invit să veniți să fotografiați să vedeți realitatea”, a adăugat patronul restaurantului Prima. 

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Draga patron, te legi de muraturile mucegaite, acestea fiind cea mai mica problema… de carnea expirata nimic? de bucatile de ciolan fiert in plastic nimic? Asa va gateste si nevasta acasa, in ambalajele de plastic?

    1. Nu ca ii iau apararea patronului ci ca bucatar iti spun caci daca a fost gatit cu tehnica sous vide atunci da este gatit lent in plastic vidat intr-o cuva cu apa si cu ajutorul unui aparat care gateste carnea la o temperatura constanta a apei intocmai pentru a fi mai frageda carnea(ATENTIE a nu se confunda cu plasticul in care vine ambalat produsul). Stima!

  2. Dar acel patron de ce nu vrea sa putem face plata cu cardul?Face cumva evaziune fiscala?De ce ANAF nu se sesizeaza ?

    1. Bună seara,
      Din prima zi de când eu am preluat restaurantul se poate face plata cu cardul, și nu exista plata fără sa fie fiscalizata va rog nu mai faceți afirmații fără sa va documentați.
      Va mulțumesc.

    2. Te invit sa mai treci pe la restaurant inainte sa scrii. De multa vreme se poate plati cu cardul. Comentariul tau este nefondat, cu tenta calomnioasa.