mesajul emoționant al directorului salvamont sibiu, după decesul lui „pogo”: „rămâne să ne vedem cu voioșie”
Sursa: Facebook

O mulțime de oameni își iau zilele acestea rămas bun de la Pogo, salvamontistul sibian ucis de avalanșă în munții Făgăraș. Unul dintre cei mai buni freerideri din România a murit „acasă”, la Bâlea, loc în care și-a petrecut ultimii ani din viață. 

Paul Popescu, zis Pogo, și-a găsit sfârșitul în 16 februarie, în urma unei avalanșe în munții Făgăraș. Era salvator montan și unul dintre cei mai buni freerideri din România. Era un împătimit al sporturilor de iarnă, iubea muntele, iar muntele îl iubea pe el. Era viața lui, așa cum spunea chiar el într-un documentar realizat anul trecut chiar în zona unde a călcat pentru ultima oară zăpada. 

YouTube video

Pogo era în timpul liber în momentul producerii avalanșei de la Bâlea, fiind însoțit de alți trei prieteni. În sprijinul lui au venit colegii salvamontiști care, din nefericire, nu au mai putut să îl salveze. Tânărul a suferit leziuni incompatibile cu viața din cauza impactului cu stâncile peste care a fost aruncat. 

CITIȚI ȘI: Avalanșă la Balea Lac. Un angajat Salvamont Sibiu a murit (update)

Mesajele emoționante ale colegilor 

Pogo, cel care și-a însoțit colegii la zeci de misiuni de salvare în ultimii ani, nu a mai putut fi salvat. Durerea lăsată în urmă a fost una imensă, colegii, prietenii și toți cei care au avut ocazia să îl cunoască fiind înmărmuriți. 

Colegii salvamontiști l-au numit „un înger roșu”, care a plecat în înaltele crestelor. „Munții au însemnat totul pentru el, aici și-a găsit sfârșitul făcând ce-i plăcea. Unul dintre cei mai buni freerideri din România, colegul nostru și nu în ultimul rând, fratele nostru”, au scris într-o postare pe Facebook cei de la Salvamont Sibiu. 

mesajul emoționant al directorului salvamont sibiu, după decesul lui „pogo”: „rămâne să ne vedem cu voioșie”

Directorul aceluiași serviciu, Dan Popescu, care a participat la nenumărate misiuni de salvare cu Pogo, a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. Cei doi nu erau doar colegi, ci și prieteni, fiind uniți de aceeași dragoste pentru munte. „Ai vrut să ne uimești pe toți cu încă un run. Ai reușit cum numai tu știi (…). Încă stau să mă gândesc dacă să regret sau să mă bucur că nu am urcat și să dăm jar pe vale așa cum mi-ai promis… Mai în glumă, după ultima pățanie în Alaska, tot ziceam noi că tot ne va pune capac linia aia. Au fost prea puține apusuri și prea puține linii date și doar promise, prea puține seri în care ne-am bucurat cum știam noi mai bine. Rămâne să ne vedem cu voioșie și să îți auzim chiuitul tău la fiecare spray pe care îl dăm în Alaska”, este mesajul publicat pe Facebook de directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu. 

Schiorii olandezi care au dezvăluit povestea lui Pogo printr-un documentar fascinant au dat această veste tristă și urmăritorilor lor. „Cu inima grea am aflat că Paul Popescu (Pogo) a decedat într-o avalanșă pe pârtia sa preferată „Alaska” din Bâlea Lac. Acest film poate fi văzut acum ca un tribut adus lui Pogo. Gândurile noastre merg către familia și prietenii lui apropiați. Mulțumim Pogo, ne-ai inspirat și ne va fi dor de tine, odihnește-te în pace amice”, este comentariul publicat pe YouTube. 

Ultima oră

Comentariul meu