raluca turcan, pnl sibiu: ”nu vom fugi de la guvernare, imaturitatea a părăsit deja executivul” (c.p)

Speculațiile din presă privind prezența PNL la guvernare sunt combătute prin mesajul ferm al conducerii partidului: responsabilitate și seriozitate.

PNL nu va abandona guvernarea, spre deosebire de USR, care a lăsat oamenii în urmă. Guvernarea este un act de responsabilitate, nu de orgoliu, iar prioritățile României sunt cele care ghidează deciziile partidului.

Creșterea economică, majorarea veniturilor, sprijinul pentru agricultură, crearea de locuri de muncă bine plătite, combaterea inflației, investiții în infrastructură, educație, cultură și digitalizare a administrației – toate acestea sunt prioritățile românilor și ale României.

PNL consideră că imaturitatea politică a părăsit guvernarea în 2021, iar acum la conducere se află partide responsabile. O retragere de la guvernare nu ar fi benefică pentru nimeni, ci ar dăuna României și românilor.

Partidul Național Liberal va acționa mereu în interesul oamenilor. Oamenii apreciază efortul și penalizează fuga de la responsabilitate.

Coaliția actuală poate supraviețui competiției electorale dintre PSD și PNL. Este important să se accepte statutul de aliați la guvernare și concurenți în alegeri.

Referitor la comasarea alegerilor, PNL susține o variantă care ar duce la o prezență mare la vot. Legitimitatea politicienilor vine din votul oamenilor. Comasarea alegerilor, dacă ar aduce mai mulți oameni la vot, ar fi o soluție benefică.

Personal, nu cred în calcule ascunse. O prezență mare la vot poate strica orice calcul politic, dar principiul este corect: votul oamenilor trebuie respectat, iar aleșii trebuie să aibă reprezentativitate.

Ultima oră

Comentariul meu