ministerul educației caută formatori pentru educatorii din creșe și grădinițe. finanţare de 14 milioane de euro

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții , a lansat apelul de proiecte Formarea profesioniștilor din educația timpurie, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație.

Proiectele vor fi depuse exclusiv pe platforma dedicată, în perioada 15 februarie 2024 – 1 aprilie 2024 (ora 17:00),  anunţă ministerul.

Sunt alocate  peste 14 milioane de euro pentru formarea personalului din creșe și grădinițe, astfel încât să asigure servicii de educație timpurie de calitate copiilor de până la 6 ani.

Obiectivele vizate sunt formarea a cel puțin 600 de formatori (348 în domeniul curricular și 252 în domeniul monitorizării serviciilor de educație timpurie), respectiv formarea a 19.950 de persoane din serviciile de educație timpurie standard și complementare, cu prioritate pentru cele nou înființate.

Solicitanții eligibili vor putea aplica atât individual, cât și în parteneriat, se menţionează în apel.

Constituie avantaje experiența dovedită de peste 3 ani în domeniul formării inițiale sau continue a personalului din servicii de educație timpurie, respectiv colaborarea cu experți care probează experiență în proiectare și implementare programe de formare în domeniul educației timpurii, dovedită prin activitatea desfășurată în cel puțin 3 proiecte internaționale sau prin publicații în jurnale academice din domeniu, cu factor de impact ridicat.

În cadrul acestui apel, va fi selectat un singur proiect câștigător.

Detalii aici :

Ultima oră

Comentariul meu