avalanșă la balea lac. un angajat salvamont sibiu a murit (update)

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu anunțat vineri seară că a avut loc o avalanșă la Balea Lac, în urma căreia o persoană și-a pierdut viața. Tânărul are 33 de ani și este angajat la Salvamont și era în timpul liber.

UPDATE 4 – ”Pogo” este salvamontistul din Sibiu ucis de avalanșă

Tânărul care și-a pierdut viața vineri seară la Bâlea Lac, în timpul unei avalanșe , era angajat al Salvamont Sibiu. Paul Popescu era un împătimit al sporturilor de iarnă și totodată unul dintre cei mai buni freerideri din România. Iubea muntele. Era viața lui, așa după cum a spus și într-un mini documentar realizat anul trecut chiar în zona unde și-a găsit sfârșitul. Mai multe detalii, AICI

avalanșă la balea lac. un angajat salvamont sibiu a murit (update)

UPDATE 3

Victima a fost adusă la Bâlea Cascadă și urmează să fie predată IML-ului.
Tânărul în vârstă de 33 ani este angajat în SPJ Salvamont Sibiu. Nu au fost alte victime.
Avalanșa a avut linie de fractură undeva la 250 de metri. Victima a suferit leziuni incompatibile cu viata datorită impactului cu stâncile peste care a fost aruncat.

UPDATE 2 – Persoana decedată este angajat al Salvamont Sibiu

Salvamont Sibiu a anunțat că persoana decedată este un membru al acestui serviciu. Tânărul se afla în timpul liber, în momentul în care a fost surprins de avalansă!

UPDATE

”Întrucât informațiile primite indicau o persoană posibil surprinsă, ISU Sibiu a alocat la fața locului , în sprijinul Salvamont, o autospecială de stingere, o șenilată și o ambulanță SMURD. Totodată, la locul indicat a fost solicitat și elicopterul SMURD”, anunță ISU Sibiu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Echipa de intervenție a Salvamont a acționat prompt pentru a ajunge la locul incidentului și a început operațiunile de salvare.
Cu toate acestea, din păcate, victima nu a mai putut fi resuscitată. Momentan, nu avem alte detalii cu privire la identitatea sau circumstanțele exacte ale incidentului.

Vă rugăm să fiți precauți în zonele montane și să respectați indicațiile autorităților competente pentru a evita astfel de incidente tragice.

foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu