se virează banii pe cardurile sociale pentru alimente

În zilele următoare, beneficiarii programului „Sprijin pentru România” vor primi prima tranșă de fonduri pentru alimente, din acest an, pe cardurile sociale .

Suma pe care o vor primi pe carduri este de 250 de lei, acordați de către Guvern o dată la fiecare două luni.

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene,  a subliniat că va fi actualizată baza de date a beneficiarilor, având în vedere că plafonul venitului a fost majorat la 2.000 de lei, astfel incât un numar mai mare de persoane vor dispune de fonduri, faţă de anul trecut, când plafonul stabilit era pentru  venituri de până la 1.700 lei.

Beneficiarii acestui tip de vouchere, cu venituri mai mici de pragul net de 2000 de lei, sunt cei din următoarele categorii: pensionarii cu venituri mici; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu; familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, şi respectiv familiile monoparentale, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei; precum şi familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune; persoanele fără adăpost.

Pe lângă cardurile pentru alimente, persoanele vulnerabile beneficiază şi de carduri pentru energie. Astfel că, cei care nu au utilizat integral sumele de anul trecut, de pe cardul de energie valabil pentru procurarea de lemne de foc, le vor putea încasa, în numerar, până la data de 31 martie 2024, de la oficiile poştale, în termenul de valabilitate a cardurilor emise.

Mai multe amănunte poţi citi  aici

Ultima oră

Comentariul meu