„prietenia”, tema din acest an a festivalului internațional de teatru. actorul american tim robbins vine la sibiu
Sursa foto: Facebook/FITS

Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu (FITS) este unul dintre cele mai așteptate evenimente. În cadrul conferinței de presă de joi, directorul Teatrului Național Radu Stanca, Constantin Chiriac, a dezvăluit tema festivalului din acest an și unde va debuta cu primul spectacol.

Dacă anul trecut tema Festivalului Internațional de Teatru a fost „Miracol”, anul acesta o altă temă a fost aleasă, respectiv „Prietenia”. Chiriac spune că nume importante vor participa la ediția a 31-a a FITS, printre care și actorul american Tim Robbins.

„Teama de anul acesta este „Prietenie”. Ne-am gândit că este important ca după „Miracol” să găsim puntea reală și, astfel, vor fi foarte mulți prieteni din toată lumea. Vor fi nume extraordinare pe care le vom destăinui în martie. Vă pot spune sigur că Tim Robbins va fi prezent, dar și Mikhail Baryshnikov și Jan Fabre care vor avea o instalație în sala de sport pe perioada întregului festival”, a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Radu Stanca din Sibiu.

Chiriac a mai anunțat că primul spectacol FITS va avea loc în curtea Muzeului Național de Istorie.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru și artele spectacolului din lume, fiind al treilea ca mărime în Europa, după Festivalul de la Avignon și Edinburgh International Festival. În luna martie, vor fi oferite mai multe detalii despre noua ediție a Festivalului.

 

Ultima oră

Comentariul meu