csu sibiu, eliminată în sferturile cupei de csm constanța. universitarii, doar cinci puncte în sfertul decisiv! (video foto)
Foto: u-bt.basketball

Echipa de baschet masculin CSU Sibiu a pierdut joi în sferturile de finală ale Cupei României, la Cluj, 63-67 cu CSM Constanța. Echipa lui Rinkevicius revine acasă după prima zi a competiției.

CSU Sibiu a părăsit încă de joi Cupa României, fiind eliminată paradoxal de o echipă pe care o învinsese deja în această competiției, în faza grupelor. CSM Constanța s-a calificat norocos din grupe, de pe locul 2, apoi sorții i-au scos din nou în cale pe CSU în sferturi, iar marinarii s-au impus.

YouTube video

Primul sfert a fost unul foarte echilibrat. Marinarii au început mai bine în Sala Horia Demian, le-au intrat aruncările de la distanță și au condus cu 16-10, dar Sibiul a revenit rapid. După 10 minute, scorul era egal, 22-22. Antrenorul Rinkevicius ia time-out la 25-26 în minutul 12, dar Constanța s-a desprins la șase puncte.

Barro și Dragoste sunt în formă bună și încearcă să dea tonul revenirii sibienilor. La 36-40, Rinkevicius mai ia un time-out, dar marinarii se duc la 48-40. Sibiul înscrie cinci puncte consecutive și este rândul lui Dan Fleșeriu să ia time-out. La pauza mare, dobrogenii aveau 49-45. A doua repriză avea să aducă mult mai puține puncte din partea celor două echipe. Americanul Loving este complet mână moartă în acest meci, dar Rinkevicius îl ține inexplicabil pe teren tot timpul.

Condusă cu 7 puncte în sfertul al treilea, CSU reușește o defensivă bună, revine și trece în avantaj după mult timp. La 58-58, arbitrii fac cadou pentru Constanța și dau un fault inexistent la Uță la Lazăr, dar marinarul ratează loviturile libere. Astfel, CSU câștigă sfertul al treilea cu 13-9 și după 30 de minute, a fost egalitate.

Ultimul sfert a fost teribil de modest din partea ambelor echipe, care practic au uitat să mai arunce la coș și au abundat în erori. Pratt și Loving ratează primele atacuri în ultimul sfert, dar Kuti reușește tripla. Ivanov are și el un joc foarte modest și ratează multe atacuri.

Cu un minut înainte de final, Constanța avea avantaj, 65-63, iar Gavriloaia ratează singur pe contraatac.  Sibiul are din nou atacul, Pratt gafează din nou și Constanța înscrie pe contraatac pentru 67-63. Astfel, echipa lui Dan Fleșeriu merge în semifinale, acolo unde va întâlni învingătoarea meciului U BT Cluj – CSO Voluntari.

În schimb, cu doar cinci puncte marcate în ultimul sfert și doar 18 în toată repriza secundă, CSU a dezamăgit teribil pe plan ofensiv.

CSU: Threatt 16, Dragoste 13, Kuti 9, Uță 7, Baro 7, Ivanov 5, Gavriloaia 3, Pratt 2, Loving 1.

Rinkevicius: ”Ca să câștigi, trebuie să marchezi”

Antrenorul sibienilor, Tomas Rinkevicius acuză ratările echipei sale de la linia de aruncări libere și de două puncte. „Au fost părți total diferite ale meciului. În prima parte a dominat baschetul ofensiv. Ambele echipe au înscris la procentaje bune. În a doua parte s-a ajuns la niște situații stresante. Foarte mult contact, un baschet foarte fizic, la care Constanța a fost foarte bună. Putem să ne uităm la statisticile noastre de la linia de libere. Am avut și câteva situații de layup. E foarte greu să câștigi așa. Ca să câștigi în baschet, trebuie să marchezi aruncările deschise și cele libere. Felicitări Constanței. Au luptat până la final și merită acest succes.”

 

 

Ultima oră

Comentariul meu