constantin chiriac va decerna, la berlin, steaua pe aleea celebrităților pentru coregrafa sasha waltz

Directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Constantin Chiriac va decerna, la Berlin, în data de 28 februarie, o stea pentru Aleea Celebrităților coregrafei Sasha Waltz.

În cadrul conferinței de presă de joi, Chiriac, va participa la ceremonia de la Ambasada României de la Berlin, pentru a oferi distincția pentru Aleea Celebrităților artistei Sasha Waltz. Coregrafa a primit în 2022 o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu, însă la momentul respectiv nu a a putut participa la ceremonie.

În 1993 a creat, alături de Jochen Sandig, compania de dans Sasha Waltz & Guests. Printre spectacolele sale remarcabile se mai numără Sacre (2013), bazat pe Ritualul primăverii al lui Igor Stravinski, Kreatur (2017), creat în colaborare cu Soundwalk Collective și designerul de costume Iris van Herpen, și Exodus (2018).

Sasha Waltz este una dintre cele mai cunoscute coregrafe, dansatoare și regizoare din lume. Pentru meritele sale, artista a primit Crucea Federală Germană de Merit, fiind aleasă, în 2013, membră a Academiei de Arte din Berlin.

 

Ultima oră

Comentariul meu