optimism rezervat la csu sibiu, înainte de final 8-ul cupei româniei. horațiu floca: ”contează forma de moment”

Directorul CSU Sibiu, Horațiu Floca se așteaptă la un meci extrem de echilibrat joi, când ”vulturii” întâlnesc pe CSM Constanța, în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin. 

Sala ”Horia Demian” din Cluj găzduiește joi sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin. În primul meci, CSU va juca cu CSM Constanța, de la ora 12.15, o oră nepotrivită pentru iubitorii baschetului.

Conducătorul clubului CSU, Horațiu Floca speră ca echipa sa să depășească din nou Constanța, așa cum a făcut-o și în fazele grupelor preliminare. Din fericire, nu există absențe în lotul lui Tomas Rinkevicius.

”Mă bucur că suntem toți în regulă și nu avem probleme de sănătate. Nu cred că e cineva favorită, noi sau Constanța, șansele sunt egale, ambele echipe își doresc să meargă mai departe. Noi i-am bătut degeaba pe Constanța în turneul de cupă, dacă nu câștigăm și joi! Dacă vom pierde, atunci vom fi eliminați, ar fi un paradox că ne elimină din cupă o echipă pe care am învins-o deja în această competiție, dar acesta este sistemul. Noi ne dorim să câștigăm, sper să fim joi într-o formă bună, dacă vom face un meci bun așa cum am făcut cu U-BT Cluj, avem șansele noastre de a merge mai departe. Dacă ajungem în semifinale, sunt convins că mulți sibieni vor veni să ne încurajeze la Cluj” a anunțat Horațiu Floca.

optimism rezervat la csu sibiu, înainte de final 8-ul cupei româniei. horațiu floca: ”contează forma de moment”

Jucătorii lui Tomas Rinkevicius au stipulate în contracte diferite bonusuri pentru disputarea finalei Cupei României sau câștigarea trofeului. Pentru a accesa bonusurile, galben-albaștrii trebuie însă să treacă joi de CSM Constanța și sâmbătă probabil de U BT Cluj.

”U-BT e favorită, dar va trebui să lupte”

Organizatoarea turneului, campioana U-BT Cluj este marea favorită la câștigarea cupei, însă directorul CSU crede că misiunea gazdelor nu va fi una facilă. ”Ca la oricare turneu de cupă, contează foarte mult forma echipelor din acest moment, din ziua meciului. Se știe ca este o competiție a  surprizelor, s-au întâmplat surprize, nu există dinainte o învingătoare. U-BT Cluj este clar favorită, a performat în acest sezon în România și în Europa, dar va trebui să lupte pentru trofeu, are un traseu greu” a prognozat Floca.

Amintiri plăcute din urmă cu patru ani

Sibiul a dat lovitura în 2019, când a cucerit trofeul chiar în BT Arena din Cluj, iar Horațiu Floca are amintiri foarte plăcute. ”Atunci era Final 4, am câștigam semifinala cu Dinamo, apoi finala cu Oradea. Avem amintiri plăcute din BT Arena, dar întâi să ajungem noi sâmbătă să jucăm acolo semifinala” a mai spus oficialul echipei de pe malul Cibinului.

Sfertul de finală dintre CSU Sibiu și CSM Constanța va avea loc joi, 15 februarie, de la ora 12.15 și va fi transmis pe Digi Sport 3, Prima Sport 1 și FRB TV. Învingătoarea va juca sâmbătă în semifinale contra câștigătoarei din partida U BT Cluj – CSO Voluntari.

optimism rezervat la csu sibiu, înainte de final 8-ul cupei româniei. horațiu floca: ”contează forma de moment”

 

Ultima oră

Comentariul meu