csu încearcă marea cu degetul la turneul final 8. sibiul joacă joi cu constanța. rinkevicius: ”e ciudat să jucăm din nou contra lor”

În primul sfert de finală din cadrul turneului final al Cupei României la baschet masculin de la Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu va întâlni joi, 15 februarie pe CSM Constanța.

Cele două formații au fost deja adversare atât în grupele Cupei României, cât și în prima fază a Ligii Naționale, astfel că duelul de joi din sferturile cupei va fi a patra confruntare din acest sezon. Galben-albaștrii au câștigat grupa de Cupa României de la Constanța, acolo unde formația pregătită de Tomas Rinkevicius a reușit să câștige ambele partide, 84-80 cu CSM Constanța și 86-71 cu CS Vâlcea. După ce au pierdut prima partidă cu Sibiul, marinarii au trecut la mare diferență de CS Vâlcea, scor 93-53 și astfel, de pe locul 2, grație golaverajului excelent au prins Final 8.

În campionat, sibienii au câștigat pe teren propriu cu 79-76 în turul Conferinței B, pentru ca în retur dobrogenii să se impună cu 89-87. Ambele cluburi au ajuns la braț în Top 10 și aspiră la play-off.

Americanul Jay Threatt speră ca CSU să facă un Final 8 de cupă excelent, chiar dacă ”vulturii” nu par favoriți să ajungă în finală. ”Nimic nu este ușor în perioada aceasta a anului, deci trebuie să fim pregătiți pentru a putea juca la un nivel bun. Sper că echipa va reacționa bine, noi am demonstrat că ne putem măsura forțele cu oricine, trebuie doar să fixăm câteva lucruri mărunte” a spus Jay Threatt.

Rinkevicius: ”Va fi diferit față de campionat”

Antrenorul Tomas Rinkevicius spune că este ciudat să întâlnească în cupă o echipă pe care a învins-o deja în aceeași competiție. Conform regulii Federației, la început s-au format grupe de câte trei echipe, iar cele mai bune 2 clasate pe locurile 2 au mers mai departe în Final 8, printre acestea fiind și Constanța.

csu încearcă marea cu degetul la turneul final 8. sibiul joacă joi cu constanța. rinkevicius: ”e ciudat să jucăm din nou contra lor”

”Am avut multe meciuri împotriva celor de la Constanța în acest sezon. Constanța e o echipă bună și cred că joacă acum mult mai bine decât la începutul sezonului. Au o echipă bună, au adus și un jucător străin și au multe statistici bune, deci va fi o echipă foarte puternică în fața noastră. Privim înainte spre această cupă. Va fi cu totul diferit față de campionat, pentru că și echipa lor s-a schimbat de-a lungul sezonului, dar si a noastră. E un pic ciudat să întâlnim a doua oară aceeași echipă în Cupa României. Normal, în alte țări întâlnesti oponenți diferiți, dar regulile de aici sunt altfel și trebuie să ne pregătim pentru asta” a declarat tehnicianul echipei CSU Sibiu.

Universitarii au câștigat trofeul în 2019, tot în cadrul unui turneu final organizat la Cluj-Napoca.

Sfertul de finală dintre CSU Sibiu și CSM Constanța va avea loc joi, 15 februarie, de la ora 12.15 și va fi transmis pe Digisport 3, Prima Sport 1 și FRB TV. Învingătoarea va juca sâmbătă în semifinale contra câștigătoarei din partida U BT Cluj – CSO Voluntari.

Programul turneului:

Joi, 15 februarie (Sala Sporturilor „Horia Demian”):

CSU Sibiu – CSM Constanța – ora 12:15, Digi Sport 3, Prima Sport 1, FRB TV

CSM Petrolul Ploiești – CS Rapid București – ora 15:00, Digi Sport 3, Prima Sport 1, FRB TV

CSM CSU Oradea – CSM Târgu Mureș – ora 17:45, Digi Sport 3, Prima Sport 1, FRB TV

CSO Voluntari – U-BT Cluj-Napoca – ora 20:30, Digi Sport 3, Prima Sport 1, FRB TV

Sâmbătă, 17 februarie (BTarena):

CSU Sibiu/CSM Constanța – CSO Voluntari/U-BT Cluj-Napoca – ora 17:30, Digi Sport 3 (în premieră, la ora 22:00), Prima Sport 5, FRB TV

CSM Ploiești/CS Rapid București – CSM Oradea/CSM Târgu Mureș – ora 20:30, Digi Sport 4, Prima Sport 3 (la ora 22:30), FRB TV

Duminică, 18 februarie (BT Arena):

Finala – ora 20:30, Digi Sport 4, Prima Sport 3, FRB TV

 

Ultima oră

Comentariul meu