reîncep protestele împotriva măsurilor fiscale la sibiu. marșul începe din piața mare

Protestele împotriva măsurilor fiscale reîncep la Sibiu. Mai mulți sibieni vor ieși în stradă fiind nemulțumiți de o serie de  măsuri economice la nivel național. 

Marșurile care au avut loc la sfârșitul lunii ianuarie sunt reluate sâmbătă, de la ora 16.00, de data aceasta cu plecare din Piața Mare. Revendicările au rămas aceleași pentru care zeci de sibieni au ieșit în stradă, printre care impozitarea tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță, impozitarea concediului medical, măsurile fiscale luate în ultima perioadă, inclusiv cele pentru PFA și microîntreprinderi și deducerea salarială să fie mai mare. Organizatorii mișcării susțin că protestul nu este unul politic, ci unul civic.

„Protestăm pentru toate măsurile fiscale care s-au luat în ultima perioadă. Printre nemulțumiri mai avem și plafonarea plăților și lipsa transparenței banilor publici. Mi se pare anormal ca o țară să se împrumute să acorde ajutor ucrainenilor, în condițiile în care noi suntem îngropați în datorii. Sper să vină cât mai mulți la protest”, a spus Andrei Piloiu, unul dintre organizatorii protestului.

Protestatarii au primit aviz de la Primăria Sibiu, aceștia urmând să se deplaseze pe trotuar fără să creeze neplăceri în trafic. „Comisia de avizare a adunărilor publice din Municipiul Sibiu a analizat și avizat favorabil cererea formulată de persoane fizice pentru organizarea unui protest, în perioadele 17-18.02.2024 și 24-25.02.2024, între orele 16:00 – 20.00. Protestul va fi organizat pe tema unor nemulțumiri privind o serie de măsuri economico-fiscale la nivel național și se va desfășura pe următorul traseu: Piața Mare – str. Nicolae Bălcescu – Piața Unirii – pasaj magazin Dumbrava – Calea Dumbrăvii – Piața Aurel Vlaicu – Bd. Mihai Viteazul până în zona Bisericii „Înălțarea Domnului” și retur”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

Reamintim că zeci de sibieni au ieșit în stradă, în 26 ianuarie, pentru a mărșălui pe străzile Sibiului, de pe Semaforului până în Piața Mare, în semn de protest față de măsuri fiscale adoptate de Guvern.

Citește și: Protest pe străzile Sibiului. Zeci de oameni la marșul împotriva măsurilor fiscale (video, foto)

 

Ultima oră

Comentariul meu