proiect aprobat: examenul teoretic pentru permisul auto se poate da oriunde în țară
foto Arhivă

Veste bună pentru cei care doresc să obțină permisul de conducere! Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede ca examenul teoretic să poată fi susținut oriunde în țară, nu doar în localitatea de domiciliu a solicitantului, scrie Digi24.

Scopul acestei modificări este reducerea timpilor de așteptare pentru examenul practic și facilitarea obținerii permisului de conducere.

Canditații vor putea depune dosarul complet la autoritatea competentă din localitatea de domiciliu sau reședință.Pregătirea teoretică și practică va fi organizată pe module și va fi recunoscută reciproc de unitățile autorizate.

Proba teoretică se va putea susține la orice autoritate competentă din România, cu respectarea condițiilor de vârstă.Proba practică și eliberarea permisului se vor realiza în localitatea de domiciliu sau reședință a solicitantului.

Studenții care locuiesc în România de cel puțin 6 luni vor putea susține proba practică și obține permisul în localitatea unde locuiesc.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților cu unanimitate de voturi și urmează să fie trimis la Senat pentru dezbatere și vot final.

Ultima oră

Comentariul meu