fc hermannstadt, pe locul 13 în topul popularității echipelor de superligă

Echipa de Liga 1 FC Hermannstadt este susținută de 0,5% din populația țării, conform unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la cererea Agenției de presă News.ro.

Întrebaţi care este echipa lor favorită dintre echipele româneşti de fotbal care evoluează în Superliga de fotbal, 33.4% dintre cei chestionaţi  indică spontan FCSB, 6,4% Dinamo Bucureşti,  4.9% Rapid Bucureşti. Urmează CS Universitatea Craiova cu  4% dintre respondenţi, CFR Cluj cu 3,1% dintre opţiuni, Farul Constanţa 2,1%,  Petrolul Ploieşti cu 1.3%, Sepsi OSK (1,1%),  Oţelul Galaţi (1,1%), FC U Craiova 1948 (0.7%), CSM Politehnica Iaşi (0.8%). UTA Arad este menţionată de 0.6%, FC Hermnannstadt de 0.5%, Universitatea Cluj de 0.5%, FC Botoşani de 0.2%, FC Voluntari de 0%. 34,6% din cei chestionați au spus că nu au o echipă favorită, iar 4,3% că au altă echipă favorită. Răspunsurile la această întrebare se raportează la cei care au indicat o opţiune, reprezentând 92.9% din eşantion. Raportat la totalul populaţiei, 7.1% au declarat că nu ştiu sau nu au răspuns la această întrebare.

Cu procentul de 0,5%, FC Hermannstadt este pe locul 13 în topul popularității echipelor de Superligă, ceea ce nu este surprinzător, fiind un club relativ nou.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 16 – 24 ianuarie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Ultima oră

Comentariul meu