atacurile cibernetice de la spitalele din românia, au ocolit sibiul. la ”județean” totul este ”sub control”

După ce mai multe spitale din țară au fost „victimele” unui atac cibernetic, Spitalul Județean de Urgență Sibiu a luat măsuri de prevenție.

Spitalul Județean Sibiu este unul dintre spitalele care nu au fost afectate de atacurile de cibernetice. În schimb, au fost luate mai multe măsuri de prevenție.

„Specialiștii Biroului Informatică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au luat măsuri suplimentare, în urma datelor primite în ultima perioadă cu privire la atacurile cibernetice care au avut loc la câteva spitale din țară. Așadar, se monitorizează în detaliu activitatea în rețea, iar până în acest moment nu au fost identificate probleme la sistemul informatic al spitalului. Continuăm activitatea de întețire a securității împotriva eventualelor atacuri care ar putea avea loc, prin controale zilnice și actualizări ale firewall-ului și antivirusului folosite”, a transmis Cristina Bălău, purtător de cuvânt SCJUS.

Reamintim că, mai multe spitale din România, inclusiv Institutul Marius Nasta, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni din București, s-au confruntat cu probleme majore după un atac cibernetic ce a vizat o firmă IT care le oferă un sistem esențial pentru raportarea serviciilor medicale.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu