sfârșit de iarnă cu temperaturi normale și precipitații. prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
foto: arhivă

Temperaturile în următoarele două săptămâni vor fi cele obișnuite pentru sfârșitul iernii. Temporar vor fi precipitații, potrivit prognozei pe regiuni transmise de meteorologi pentru perioada 12 – 25 februarie, notează Mediafax.

În prima zi a intervalului, vremea va fi cu mult mai caldă față de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14 grade. Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade.

Primele 2 nopți din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 2 și 5 grade. După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -5 și -2 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datei de 21 februarie.

Cum va fi vremea la munte

În prima zi din interval, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 4 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor situa în general între -2 și 2 grade.

Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 0 grade în prima noapte, până la -8 grade în jurul datei de 15 februarie. Ulterior acestei date, medie estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de -6 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză.

Ultima oră

Comentariul meu