rasă nouă de capră, creată în românia. carnea are gust de vacă

Capra cu gust de vacă este o rasă nou creată în România, din îmbinarea a două rase consacrate, cu ajutorul țapilor din rasa Boer, de origine din Africa de Sud și a căprițelor de la noi.

Bocarp este o nouă rasă de capre de carne creată de cercetătorii de la Institutul de cercetare-dezvoltare pentru creșterea ovinelor și caprinelor (ICDCOC) Palas, din județul Constanța, fragedă, rozalie, cu gust de vită.

În ceea ce privește caracteristicile noii rase, acesta are o combinație de mai multe culori, iar lungimea corpului este de circa 90-100 de cm la femele, înălțimea cam 70-80 de centimetri, şi greutatea poate ajunge la 60-65 de kilograme.

Cercetătorii deţin în prezent mai mult de 200 de exemplare de capre din rasa Bocarp, care trebuie să producă alte cinci noi generații pentru ca rasa să poată fi omologată, a explicat Radu Răducu, directorul Institutul de cercetare dezvoltare pentru creșterea ovinelor și caprinelor Palas (ICDCOC), într-un interviu acordat agrointel.ro.

“În efectivul pe care îl avem la această dată nu mai intră niciun animal din exterior, tot ce se realizează din perechile neînrudite, ca femelă se reține pentru prăsilă, iar la masculi se livrează și la crescători”, a adăugat acesta.

Chiar dacă deocamdată nu este omologată, carnea din capra românească nou creată poate ajunge pe mesele românilor, deoarece o parte din sunt vânduţi pentru prăsilă iar procesul de omologare a rasei Bocarp fiind estimat să dureze aproximativ 13 ani.

Ultima oră

Comentariul meu