sfaturi de la șeful salvamont sibiu pentru turiștii care merg în drumeții iarna. ce nu trebuie să lipsească din rucsac (video)

Directorul Serviciului de Salvamont Sibiu, Dan Popescu, a vorbit în cadrul interviului „Ora Locală” despre echipamentul necesar atunci când vrei să te aventurezi într-o drumeție în perioada iernii și ce considerente trebuie luate în calcul pentru ca drumeții să fie în siguranță.

YouTube video

Dan Popescu, directorul de la Salvamont Sibiu, a explicat în ce constă echipamentul adecvat pentru munte în timpul iernii. Încălțămintea trebuie să fie una comodă, iar hainele călduroase. Batoanele proteice și apa nu ar trebui să lipsească nici ele din rucsacul drumeților. „Ar trebui avem o încălțăminte comodă, ne protejeze de posibilele intemperii. Îmbrăcămintea adecvată și să fie călduroasă. Poți mai dai jos din haine dacă ți-e cald, dar dacă îți e frig și nu ai ce să mai iei pe tine, apare o problemă. Ar trebui avem câteva batoane proteice sau mâncare ușoară și apă sau ceai”, a spus directorul Serviciul de Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Pentru siguranța, Dan Popescu le recomandă turiștilor o lanternă frontală, iarna fiind ziua mult mai mică decât în sezonul cald. „Pe partea de siguranță trebuie să avem la noi o lanternă frontală. Ar mai trebui fim atenți să avem bateria telefonului încărcată, mai ales că știm bateria telefonului scade dramatic atunci când este frig. avem un contact poate cu aplicația din drumeției cu echipele Salvamont, întrebăm despre starea traseului,  să anunțăm pe cineva mergem pe un anumit traseu. Dacă nu vine înapoi cineva poată și pună niște semne de întrebare”, a mai spus Directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Citește și: De la voluntar la salvamontist de meserie. Șeful Salvamont Sibiu dezvăluie profilul celor ce se dedică acestei pasiuni (video)

Ultima oră

Comentariul meu