simona halep, încrezătoare după finalul audierilor de la tas: "adevărul va ieși la iveală, nu m-am dopat niciodată"
foto digisport.ro

Dubla campioană de Grand Slam, Simona Halep, a părăsit astăzi Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne după finalizarea audierilor în dosarul de dopaj. Sportiva a declarat că este încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și va demonstra că nu a comis nicio infracțiune, notează GSP.

Halep a sosit la TAS la ora 10:00 și a stat în ședință până la 16:30. La ieșire, a vorbit cu reporterii români și străini, oferind o scurtă declarație:

“Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere, dar pot spune că audierea asta mi-a dat șansa să îmi prezint apărarea. Vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr. Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat niciodată.”

Halep a fost suspendată provizoriu din tenis în luna octombrie 2022, după ce a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă, roxadustat. Ea a contestat decizia Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA) la TAS, sperând la o reducere sau anulare a sancțiunii.

Decizia TAS este așteptată în următoarele săptămâni sau luni.

Ultima oră

Comentariul meu