a început demolarea cabanei de pe valea sâmbetei. oamenii sunt revoltați. „așa cum era, avea farmecul ei”
Sursa foto: Facebook/Mihai George Corui

Cabana din Valea Sâmbetei din Munții Făgăraș a fost demolată în decursul zilei de joi. Imaginile postate pe rețelele sociale au stârnit mii de reacții, unele de nostalgie, altele de revoltă, dar și de speranță. În locul cabanei ar urma să fie ridicată o altă cazare turistică însă mult mai modernă.

Vechea cabană din Valea Sâmbetei a devenit istorie. Mult îndrăgita cabană, unde au fost create amintiri și au fost legate prietenii, a început să fie demolată și s-a început cu acoperișul Imaginile au fost postate pe rețelele sociale și au stârnit reacții diverse, însă cele mai multe sunt de părere că o parte din istorie a dispărut odată cu demolarea cabanei din Valea Sâmbetei.

„Ce păcat că a fost distrusă. Era frumos acolo. Sper ca natura să își facă singură dreptate”, „Asta, așa cum era, avea farmecul ei, mai vintage. Acum, probabil că va apărea una cu condiții mai de lux pentru oamenii cu bani care nu au treaba cu muntele! Ori cabanele astea de munte erau destinate pentru oamenii care urca pe munte, nu care merg la munte”, se arată printre comentariile celor mai nostalgici.

a început demolarea cabanei de pe valea sâmbetei. oamenii sunt revoltați. „așa cum era, avea farmecul ei”
Sursa foto: Facebook/Mihai George Corui

În schimb, sunt și foarte multe persoane care consideră demolarea cabanei de pe Valea Sâmbetei pentru a fi construită una nouă, o formă de progres care era necesară. „Aceea nu este cabană. Mai bine dormeai în cort, la ușa, decât înăuntru”, „Chiar vă plac condițiile insalubre și lipsite de cele mai elementare reguli de igienă și civilizație? Eu am folosit în Munții Alpi refugii bivuac (fără gardian și gratuite),care erau de 100 de ori mai civilizate și curate decât cabana Sâmbăta. Este chiar așa de greu să învățăm și să acceptăm că tot ce e bun, civilizat și frumos vine cu un cost? Nimic nu este pe gratis mai oameni buni! Nimic! Prin dărâmarea acelei ruine infecte s-au creat premisele apariției unei noi cabane care oricum va fi clar mai curată și mai civilizată din punct de vedere al serviciilor”, spune un alt internaut.

Inclusiv Serviciul de Voluntariat Montan și-a exprimat opinia referitor la demolarea cabanei. „Nouăzeci la sută dintre cei care au fost la cabană erau nemulțumiți. Acum tot 90% e cu pare de rău ca dispare. Romania contrastelor sau contrastele romanilor”, scriu aceștia într-un comentariu.

Vechea cabana din Valea Sâmbetei va fi înlocuită cu o construcție nouă. Cabana era închisă iarna, cu excepţia unui singur corp care era folosit ca refugiu de către drumeții care făceau trasee de iarnă în Munţii Făgăraş.

a început demolarea cabanei de pe valea sâmbetei. oamenii sunt revoltați. „așa cum era, avea farmecul ei”
Sursă foto: Facebook/Nordic Grup Sibiu

Lângă fosta cabană un preot construiește o mănăstire Potrivit Agent Green, Garda Forestieră a acordat avizul pentru că noua construcție se va afla la mai puțin de 50 de metri de fondul forestier, iar drumul de acces a fost pregătit în urmă cu doi ani, în timpul pandemiei.

Citește și: Valea Sâmbetei din Munții Făgăraș distrusă – Un preot își face mănăstire

 

 

Ultima oră

Comentariul meu