primăria explică de ce s-au oprit lucrările pe strada viitorului. acestea ar trebui să fie gata în iunie (video)

Lucrările desfășurate pe strada Viitorului au stagnat pe perioada iernii. Primăria Sibiu anunță că vor reîncepe în luna martie, când temperaturile vor crește.

Strada Viitorului, tronsonul dintre str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță, a intrat în lucru pentru modernizare și extindere în data de 8 mai, însă pe perioada iernii lucrările au fost stopate. Constructorul mai are trei luni la dispoziție pentru finalizarea acestei porțiuni.primăria explică de ce s-au oprit lucrările pe strada viitorului. acestea ar trebui să fie gata în iunie (video)

„Lucrările pe strada Viitorului, pe tronsonul cuprins între între strada Târgu Fânului și strada Moara de Scoarță, au fost suspendate la data de 1 decembrie 2023, în conformitate cu ”Normativul pentru realizarea pe timp friguros a lucrărilor de construcţii şi a instalaţiilor aferente, indicativ C 16–84 (BC 6/1985)”. Conform acestuia, perioada 15 noiembrie-15 martie este considerată perioadă convențională de timp friguros, când temperaturile nu permit execuția în bune condiții a lucrărilor la drumuri. Lucrările la acest obiectiv vor fi reluate atunci când temperaturile vor permite, cel mai probabil în intervalul 1-15 martie. Conform contractului, termenul de execuție a lucrărilor este de 10 luni. Având în vedere că lucrările au început în luna mai și că perioada de suspendare pe timp de iarnă nu se calculează ca și perioadă de execuție, după reluarea lucrărilor constructorul mai are la dispoziție 3 luni pentru finalizarea acestora”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.primăria explică de ce s-au oprit lucrările pe strada viitorului. acestea ar trebui să fie gata în iunie (video)

 

După reluarea lucrărilor, se vor finaliza lucrările la rețelele de apă și canalizare, respectiv  rețeaua de iluminat public și vor fi amenajate trotuarele. „Astfel, lucrările au termen contractual de finalizare în luna iunie a acestui an. Până în prezent s-a lucrat la relocarea rețelelor de gaz, electricitate și apă (conductă magistrală, și deci o lucrare amplă), s-a lucrat la amenajarea rețelei de canalizare pluvială, au fost executați 129 de piloți forați în mal și s-au realizat zidurile de sprijin în zona în care a fost lățit drumul, a-a lucrat la noua rețea de iluminat public, la infrastructura drumului și a trotuarelor. După reluarea lucrărilor, constructorul va executa finalizarea lucrărilor la rețelele de apă și canalizare, finalizarea lucrărilor la rețeaua de iluminat public și finalizarea amenajării carosabilului și a trotuarelor”, a transmis Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

sursa video: Noi pe unde circulăm în Sibiu?

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Bogdan are perfecta dreptate. Sa fixezi termen de 1 an pentru modernizarea a 350 m de strada, poate nici atât, este o mare bătaie de joc. Apropo, inca de la la finalul lui noiembrie nu se mai lucra pe șantier, iar în lunile de vara și toamna (anul trecut) de la o anumita ora nu mai vedeai picior de muncitor. Sa invoci anumite temperaturi pentru incetarea lucrarilor este o lipsa de bun simt fata de cei care tranziteaza zona. Si cand te gandesti ca pe diverse tronsoane de autostrada deja se lucreaza.La începutul lucrarilor au promis ca în lunile de iarna o sa dea drumul circulatiei pe acest tronson, dar nu s-au ținut de cuvant.

  2. Păi nu vă este rușine să invocați asemenea normativ? Numai voi lucrați iarna? Daca normativul vorbeste de calitatea lucrarilor ar trebui aceasta lucrare sa fie impecabila iar daca dupa predare apare vreun viciu, voi astia care le tineti palma acestor impostori sa platiti din buzunarele proprii. In primul rând asta nu a fost iarna au fost temperaturi si de 18 grade cu plus, pe toate santierele din tara au continuat lucrarile. CONA a lucrat la aeroport non stop(au asfaltat parcarea in decembrie si au turnat betoane).Voi chiar ne credeti prosti pe toti!!! In primul rand sunt unul din locuitorii acestui oras care a ocolit la ora 16:00 din platforma de vest ieșind de la muncă pe autostrada ca sa ajung pe Moara de scoarta in fiecare zi (luni -vineri)dar cum? Pai la iesirea de la IPAS(Henri Coanda) de pe autostrada blocaj tot timpul, mergeam spre ieșirea de pe Agnita, pe la Scandia prin Gușterița, via Moara de scoarta și de acolo inapoi prin tot orasul spre Turnișor ca acolo stau. 31,7 km inseamna asta. Asta inseamna in noua luni ori 20 de zile pe luna media, 180 de zile ori 31,7 egal 5706 de km pana azi. suma vreo 2800 de lei. Frumos nu? Atația oameni care își platesc taxele au fost țepuiți de catre voi aștia din primarie.
    Să vă mai expun ceva….pe perioada lucrarilor ce au facut? Au asfaltat toate strazile invers din Gușterița spre Viitorului si ce au facut? Au ținut podul blocat(au gasit normativul asta) și au lucrat în liniște cum au crezut ei. Toate strazile erau gata din Decembrie dar ce facem noi, pai daca am scris, asteptam …..stam și bem.(Au pus gard spre Lidl sa nu mai vada oameni ca stau)Rușine, foarte urât din partea voastra!!! Pentru informarea cititorilor, doamna primar Fodor sta exact pe str.Gheorghe Doja și știe foarte bine aceste aspecte. Dar nu o interesează de noi. Dar vin alegerile si noi nu o sa vă mai votam doamna primar) Pentru personalul din primarie care se ocupă de acest contract inclusiv dirigintele de șantier, rușine sa va fie!!! Sper în viitor să alegem un primar care va rezolva parcarile din oraș, va anula sensurilor unice(vezi Calea Dumbravii). Apropo podul peste Bosfor Yavuz Sultan Selim a fost facut in 3 ani cu o lungime de 2 km. Aceasta firma nu a facut un pod, a largit sub el 12 metri intr-un an. Ne vedem pe traseu până la finalizarea grandiosului proiect.