sindicaliștii de la filarmonică amenință cu greva generală. până atunci confirmă că încep joi, cu una „de avertisment”
foto: arhivă

Sindicaliștii instrumentiști din cadrul Filarmonicii de Stat Sibiu declanșează, începând de joi, o grevă de avertisment. În cazul în care managementul instituției de cultură și Consiliul Județean nu vor găsi soluții pentru ieșirea din situația conflictuală în care se află, artiștii spun că iau în calcul să intre în grevă generală. 

Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu a luat decizia declanșării unei greve de avertisment. „(…) având în vedere epuizarea tuturor căilor legale cu privire la concilierea conflictului colectiv de muncă apărut ca urmare a neîncheierii contractului colectiv de muncă, document cât se poate de important în ceea ce privește relațiile de muncă și sociale din cadrul instituției, va declanșa în data de 08.02.2024 între orele 19-21 greva de avertisment cu o durată de 15 minute, fără a afecta calitatea actului artistic”, anunță sindicaliștii printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții instituției au anunțat, de asemenea, marți seara, decizia pe care au luat-o sindicaliștii. (DETALII AICI). 

Vor recurge la grevă generală

Instrumentiștii din cadrul sindicatului spun că iau în calcul să intre în grevă generală dacă situația privind încheierea contractului colectiv de muncă nu se va rezolva. „În situația în care managementul instituției, dar și Consiliul Județean Sibiu nu vor găsi soluții pentru ieșirea din această situație conflictuală, după consultarea membrilor, Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu va analiza oportunitatea declanșării grevei propriu-zise (generale) pe perioadă nedeterminată”, se mai arată în comunicatul SAIFS.

Ultima oră

Comentariul meu