reacţia ministrului educaţiei după incidentul grav de la şcoala din alămor. “este regretabil că elevii au fost puși din nou în pericol”

„În primul rând, este absolut regretabil că elevii au fost puși din nou în situația în care să fie în pericol, pentru că infrastructura școlară este perimată, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca,  după ce tavanul unei săli de clasa de la Școala Gimnazială Alămor din județul Sibiu s-a prăbușit și patru elevi au fost transportați de urgență la spital.

Incidentul   a avut loc într-un corp de clădire din anul 1936, care a fost reabilitat acum aproximativ două decenii. Clădirea nu apărea ca fiind cu risc seismic, ca să apară ca fiind risc seismic, ea trebuie să fie expertizată ”, a adăugat ministrul Educaţiei.

„Așteptăm rezultatul acestor evaluări, ca să știm care au fost motivele. Ştim că administrarea clădirii este în sarcina autorităților publice locale. Poliția a deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporale din culpă și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, cu care am luat legătura, desfășoară deja o inspecție acolo”, a declarat Deca.

In  contextul celor  petrecute la şcoala din Alămor,  ministrul Ligia Deca a anunțat că a fost finalizat raportul corpului de control al Ministerului Educației în cazul Odorheiu Secuiesc, unde s-a produs un incident similar și că a dispus o serie de măsuri vizavi de cercetare disciplinară pentru cei care trebuiau să supravegheze siguranța elevilor, din perspectiva conducerii școlii.

Amintim că  incidentul grav, de la Şcoala din Alămor a fost sesizat în jurul orei 12:00, prin apel la 112. La fața locului au ajuns și polițiști din cadrul IPJ Sibiu, care au început cercetările. Incidentul s-ar fi produs imediat după terminarea pauzei. În sala de clasă învățau 12 elevi de clasele a V-a și a VIII-a, clase comasate, efectuându-se cercetări pentru stabilirea numărului de persoane aflate în clasă în momentul producerii evenimentului.

Mai multe amănunte despre starea elevilor peste care a căzut tavanul puteţi citi aici

Ultima oră

Comentariul meu