regele charles al marii britanii, diagnosticat cu cancer
Photo: Victoria Jones/Zuma Press

Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer și ”își va amâna îndatoririle față de public”, a anunțat, luni, Palatul Buckingham, într-un comunicat, potrivit Reuters, notează Mediafax.

Charles, în vârstă de 75 de ani, care a devenit rege în septembrie 2022 după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, este „pe deplin pozitiv” în legătură cu tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la îndatoririle publice complete cât mai curând posibil, se precizează în comunicatul Palatului Buckingham.

Regele Charles a petrecut trei zile în spital luna trecută, unde a fost supus unei proceduri corective pentru prostată mărită.

Potrivit comunicatului, o altă problemă de sănătate a fost depistată în timpul șederii sale la spital, dar nu s-au oferit detalii cu privire la natura cancerului.

O sursă regală a declarat că nu este vorba de cancer de prostată.

„Majestatea Sa a început un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice. În toată această perioadă, Majestatea Sa va continua să se ocupe de afacerile de stat și de actele oficiale ca de obicei”, a precizat palatul Buckingham.

Ultima oră

Comentariul meu