cibu, orlățan și vidrighin bratu, formula usr pentru o zonă metropolitană sibiu, cisnădie și șelimbăr
Ruxandra Cibu alături de Daniel Vidrighin Bratu, candidat USR la primaria Șelimbăr și Mircea Orlățan, candidat USR la Primaria Cisnădie Șelimbar

Ruxandra Cibu, președintele USR Județul Sibiu și candidat la Primăria Sibiu, împreună cu Daniel Vidrighin și Mircea Orlățan, candidați pentru comuna Șelimbăt, respectiv orașul Cisnădie, au anunțat viziunea lor comună pentru dezvoltarea integrată a regiunii Sibiu, Cisnădie și Șelimbăr. În perspectivă potențialei victorii a celor trei candidați la alegerile locale, trio-ul USR promite să aducă schimbări semnificative în viața locuitorilor din aceste comunități, cu accent pe integrare, modernizare și accesibilitate.

Unitate regională și dezvoltare

Ruxandra Cibu, candidata la Primăria Sibiu a subliniat că, deși municipiul Sibiu, Orașul Cisnădie și comuna Șelimbăr au fiecare istoria și tradițiile lor unice, legăturile dintre ele, care există de sute de ani, trebuie întărite. Acest lucru vine ca o necesitate, potrivit Ruxandrei Cibu, după ce administrațiile anterioare, indiferent de afilierea politică, nu au reușit să unească aceste comunități și, mai rău, au contribuit la divizarea lor. Noua viziune USR se concentrează pe reconectarea acestor localități, îmbunătățind astfel calitatea vieții pentru toți locuitorii.

Tursib, o viitoare companie Metropolitană

Printre prioritățile anunțate se numără modernizarea sistemului de transport, cu transformarea Tursib într-o companie metropolitană, pentru a facilita mobilitatea eficientă și ecologică între cele trei localități. În plus, se dorește creșterea accesibilității la educație prin construirea de școli și grădinițe mai aproape de locuințele oamenilor, evitând astfel necesitatea deplasărilor lungi și obositoare pentru copii și părinți.

Vrem transport modern și rațional. Tursib trebuie să fie o companie metropolitană. Acest lucru este posibil și trebuie să devină o realitate în cel mai scurt timp. Vrem școli și grădinițe acolo unde locuiesc oamenii, pentru a nu și mai plimba copii zeci de kilometri în cozi și aglomerație și pentru a nu mai fi nevoiți să și falsifice adresa din acte ca să și poată duce copiii la școală. Vrem clinici și spitale, iar pentru acest lucru va trebui să găsim soluții în așa fel încât medicii să fie lângă oameni, indiferent de forma de organizare a cabinetelor. Vrem ca mobilitatea dintre Sibiu, Cisnădie și Șelimbăr să fie una modernă, cu străzi noi, cu poduri, astfel încât oamenii să circule între cele trei localități, așa cum circulă în Sibiu. Vrem să stimulăm investițiile în fiecare cartier, astfel încât oamenii să găsească în apropierea locuinței serviciile publice de care au nevoie. Nu în ultimul rând, vrem să construim parcuri, locuri de joacă, spații de agrement în perimetrul celor trei localități, în așa fel încât fiecare să se regăsească acolo unde locuiește. Și mai vrem să ne simțim ca într o singură localitate. Și asta fără ca vreuna dintre cele trei să își piardă identitatea. Și o spun cu răspicat și cu responsabilitate putem dezvolta turismul și economia în perimetrul comun al celor trei localități, pentru ca oamenii care trăiesc aici. Să fie fericiți împreună cu familiile lor și va trebui apoi să mergem și mai departe decât atât, să dezvoltăm cu adevărat zona metropolitană

Ruxandra Cibu, candidat USR la Primăria SIbiu

Sănătate și servicii publice

O altă prioritate majoră este îmbunătățirea accesului la servicii medicale prin deschiderea de clinici și spitale în zonele unde locuiesc oamenii, facilitând astfel accesul la îngrijire medicală de calitate. De asemenea, candidații USR își propun să stimuleze investițiile în fiecare cartier, asigurând accesul la serviciile publice necesare în proximitatea locuințelor.

Spații verzi și dezvoltare economică

Viziunea include și dezvoltarea spațiilor verzi, locurilor de joacă și zonelor de agrement în cele trei localități, pentru a oferi locuitorilor spații de relaxare și recreere. Mai mult, se pune un accent puternic pe dezvoltarea turismului și economiei la nivelul întregii regiuni, pentru a aduce prosperitate și a îmbunătăți calitatea vieții.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ce sa faceti la tursib , acolo conducerea este negociata de coalitie cu fdgr
    nu aveti om si pargii
    acolo e o cloaca capusata